HINA

ČAČIĆ O ŠVALJEK “Mala Sandra, pala je s neba…”

Predsjednik Reformista i varaždinski župan u emisiji Novi dan televizije N1, osvrćući se na dio karijere u kojem je preuzela vođenje Zagreba od Milana Bandića, zamjenicu guvernera HNB-a Sandru Švaljek je podcjenjivački nazvao “mala Sandra” zbog njezinih ideja koje imala kada je preuzela vođenje Zagreba.

Čačić je negativno govorio o ideji da se iz natječaja za rukovodeća mjesta u državnim tvrtkama izbace stranački kadrovi.

“Jedna od tih genijalnih ideja koje se provlače u javnosti, a kako ‘mali Ivica’ zamišlja da se to radi, je ideja da se zabrani političko odlučivanje, nego da se ili kroz head hunting ili natječaj po spremi, uz potpunu eliminaciju članstva u strankama, odabiru kadrovi”, kazao je Čačić.

“Onda tek kreću pravi mehanizmi jer je onda i nećakinja mog kuma odličan kadar”, kazao je Čačić i dodao da u tom slučaju počinju privatne igre”. “Ovako barem stranke kontroliraju procese, a na ovaj način ne kontrolira ništa”, rekao je Čačić.

Na konstataciju voditelja Ivana Skorina da je Sandra Švaljek tako nešto pokušala provesti kada je bila na čelu Zagreba, Čačić je podcjenjivački rekao da “to nije mali Ivica nego mala Sandra”. Nastavio je propitivati stručnost Sandre Švaljek te je kazao da ona, prije nego ju je “doveo gradonačelnik” Milan Bandić, “nije prije u životu ni čula što je to lokalna uprava”.

“Ona je u tih par mjeseci nešto o tome naučila. Kada vi kažete ‘zna’. Ma što ‘zna’? Došla je iz Ekonomskog instituta. Od kuda bi znala”, rekao je Čačić, a na konstataciju da je Švaljek imala reference on je odgovorio: “nema reference”.

“Došla je žena, pala s neba, čovjek otišao u zatvor… Ona upravlja Gradom o čemu ne zna ništa, ni u grubo i ide s jednim tim ‘mali Ivica’ rješenjem koje se pokazalo, kao što se vidi sad po ugovorima koji su potpisivani, da je bilo još gore od onoga ranije. A između ostaloga u tom rješenju su bila neka rješenja koja su kasnije povučena, recimo zapošljavanje muža. Koliko se ja sjećam”, kazao je Čačić te dodao kako politiku treba maknuti iz javnih tvrtki po tržišnim principima.

Komentiraj