Čačić o Milanoviću i Plenkoviću: “Prošli smo vrhunac drugog vala”

Predsjednik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić u četvrtak je komentirao sukob predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića oko izbora čelne osobe Vrhovnog suda.

“Imam dojam da, kada pratite nijanse, da smo došli u neku točku kad ćemo ići malo smirenije. Imali smo takav jedan val prije dva-tri mjeseca, kad smo imali eksploziju pa smirenje. Razgovarati se mora jer postoje neki segmenti društva koji bez suradnje ne mogu, kao što je diplomacija, 50 ambasadora će trebati imenovati, a to mogu samo premijer i predsjednik države zajednički”, istaknuo je Čačić.

Komentirajući dug veledrogerijama i izjave Andreja Plenkvića o toj temi Čačić je rekao da je istina uvijek negdje na sredini. “Veledrogerije u cijene ugrađuju svijest i činjenicu kasnih plaćanja. one to naplaćuju debelo, iznosi su bitni viši nego što bi trebali biti u tržišnim uvjetima, ali to je logična posljedica ovakvih nesređenih odnosa. Rješenje je u tome da se bitno racionalizira zdravstveni sustav, na čemu nije napravljeno ništa ozbiljno… Plaćanja za zdravstvo će biti veća, o tome nema spora, a kad sredimo sustav, onda možemo dobiti kvalitetne niže ponude nego što ih danas imamo”, rekao je.

Upitan o situaciji u pilanama ‘Požgaj’ koje su krenule s otpuštanjima jer su zbog kriterija Hrvatskih šuma, koje odjednom ne može zadovoljiti, ostali bez drvne građe na koju su u poslovnim planovima računali Čačić je rekao da su Hrvatske šume sramota ove države.

“Hrvatske šume, otkako je ova uprava, osim što su neki završili u zatvoru pa pušteni, kontinuirano ide suprotno od politike ove i prošle vlade, a politika je jači izvoz finalnih proizvoda. Rade obratno, profit im pada i sad su jednom od najvećih proizvođača finalnih proizvoda, to je naš “Požgaj”, ukinuli sve kvote! Ta vrsta moći “ja tebi ne dam”, natjerati jednu veliku tvrtku da otpušta 200 ljudi, da zatvara dvije od tri pilane, to je sramotno ponašanje i mi ćemo tražiti odgovornost”, poručio je Čačić gostujući na N1 televiziji.

Komentiraj