Varaždinski župan Radimir Čačić u utorak je u ‘Novom danu’ N1 televizije kazao kako Reformisti neće podržati ‘protuustavno ukidanje drugog mirovinskog stupa’.

“Reformisti će imati vrlo jasan i bez ostatka izrečen stav. Sve te priče da treba analize ovakve i onakve su bespredmetne. Analize su napravljene i jasno je što treba napraviti. Drugi stup treba zadržati i ojačati što nijedna vlada nije napravila. Sve im je preče od zaposlenih”, rekao je Čačić i dodao da je ukidanje drugog stupa protuustavno.

“Ne možete se igrati na ovaj nečist način. Mi nismo dosada bili u stanju prepoznati investicijske potencijale drugog stupa, o tome govorim već 10 godina. Pred nama stoji cijeli blok od 10, 20, 30 milijardi kuna koji se zove autoceste”, poručio je Čačić.

Istaknuo je i kako su se fondovi ponašali na način da im je interes države i građana bio zadnji. “Treba ukinuti izlazne naknade, ali to su tehničke stvari. Igrati se ukidnjem fonda da bi ministar financija za par godina dobivao viškove novih sredstava, a generacije za 20 godina ostale bez mirovina. Cijela je priča bez pameti”, rekao je varaždinski župan.

Komentiraj