Slavko Midzor/PIXSELL

ČAČIĆ NAKON PREMIJERNE POBJEDE Navijači su nam prenijeli svoju energiju

Hrvatski izbornik Ante Čačić s uvjerljivih 3-0 porazio je Bugarsku i uspješno debitirao na klupi hrvatske reprezentacije, nakon čega je zahvalio onima koji su pratili dvoboj i prenijeli svoju energiju na njegove igrače.

“Rekao sam da imam u rukama najnadareniju generaciju hrvatskih nogometaša, da imam u rukama hrvatski nacionalni ponos, da vjerujem u te igrače, u njihovo poštenje i karakter. O njihovoj vrijednosti nije predmetno razgovarati. Izuzetno me veseli što smo ostvarili očekivanu pobjedu, jer smo bili favoriti, na način koji ovim igračima služi na čast. Znali smo da nas gleda veliki broj poklonika nogometa u Hrvatskoj i izvan nje. Mi smo to osjetili i za to im velika hvala. Odtuda ta silna energija, motiviranost i angažiranost”, istaknuo je hrvatski izbornik koji je nakon prvog poluvremena u svlačionici ostavio Luku Modrića.

“Modrić je osjetio kontrakciju mišića u preponskom dijelu i nismo željeli riskirati. Nadam se da nije ništa ozbiljno, da je samo jedan grč. Imali smo alternativu u Milanu Badelju koji je kvalitetno odradio svojih 45 minuta.”

  • S Modrićem ili bez njega, Hrvatska će u utorak na gostovanju kod Malte još jednom biti suočena s imperativom pobjede.

“Ovo je tek jedan korak. Slijedi Malta i utakmica u kojoj moramo potvrditi ova tri boda da bi imali šansu direktno se kvalificirati za Europsko prvenstvo u Francuskoj.  Moramo na Malti biti na današnjem nivou, iako će to biti teško jer je današnja utakmica sigurno ostavila traga. Iako Malta izgleda kao autsajder na papiru, tamo su i Italija i Norveška teško osvajali bodove”, rekao je Čačić.

  • No, čak i pobjeda Hrvatskoj neće jamčiti plasman na Euro 2016, ako Norveška pobijedi na gostovanju u Italiji.

“Vjerujem da će nam rezultat u Rimu ići na ruku, jer Italija u posljednjih 37 domaćih kvalifikacijskih utakmica nije izgubila, iako i zakon velikih brojeva može ići na drugu stranu. No, ne zamaram se s tim. Budemo li igrali na ovom nivou, budu li igrači dojmljivi kao danas i igrali s tolikom strašću, onda ćemo i eventualno doigravanje dočekati u dobroj atmosferi i za nadati se da ćemo to uspješno apsolvirati”, zaključio je Ante Čačić.

Izbornik Bugarske Ivajlo Petev nimalo nije bio zadovoljan izvedbom svoje momčadi.

“Loše smo odigrali, bila je vidljiva velika razlika u klasi. Prvi i drugi gol su bili plod elementarnih, glupih pogrešaka mojih igrača. Ničim ne možemo biti zadovoljni. Želje su jedno, a mogućnosti drugo”, izjavio je Petev koji je već po drugi put osjetio gorak okus poraza u sudaru s Antom Čačićem koji ga je pobijedio i kao trener Dinama, dok je Petev vodio Ludogorec.

“To su dvije različite situacije. Mi smo prijatelji, a pobjede i porazi su sastavni dio sporta”, zaključio je Petev.

Komentiraj