HINA/ Dario GRZELJ/

ČAČIĆ “Kao da će istospolni parovi navaliti udomljavati djecu”

Zakon o udomiteljstvu u četvrtak će se naći pred saborskim zastupnicima, a u tijeku je sastanak koalicijskih partnera na kojem pokušavaju pronaći zajednički jezik.

Vlada je predložila Zakon koji ne omogućava udomiteljstvo istospolnim registriranim partnerima. HNS se usprotivio spremajući amandmane, te poručivši da ko oni ne budu prihvaćeni, na glasanju će biti suzdržani. S druge strane, premijer Plenković jasno je rekao kako amandmane HNS-a neće prihvatiti.

“Ta tema služi za glumatanje HNS-a i HDZ-a po televizijama. HNS glumi da im je tema važna, HDZ glumi da im je HNS strateški partner. Nema potrebe da sudjelujemo u toj blesavoći”, rekao je uoči sastanka vladajuće većine Radimir Čačić, te dodao: “U Hrvatskoj imamo 174 registrirana istospolna para, možete misliti da će oni navaliti udomljavati djecu”, prenosi Dnevnik.hr.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, govoreći o Zakonu o udmoiteljstvu, rekao je da svi građani moraju biti jednaki u obvezama, ali i pravima. Prvi čovjek HDSSB-a Branimir Glavaš neće podržati HNS-ov amandman. ”Vladin prijedlog je normalan i općenarodno prihvatljiv”, rekao je.

Komentiraj