Čačić i Kramarić: Najviše se bojimo ove utakmice

FaH
ANTE ČAČIĆ jučer je bio na sprovodu oca Darija Srne u Metkoviću, a danas je uz Andreja Kramarića održao presicu u hrvatskoj bazi u Francuskoj u Deauvilleu.
Hrvatska je u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu s 1:0 pobijedila Tursku, a u petak od 18 sati očekuje je okršaj sa Češkom.

Čačić: Darijo je jaka osoba, rekao je napraviti sve kako bi došao već večeras

“Darijo je jaka osoba, on mi je rekao da mu je otac na odlasku i bio je spreman na to iako je naravno svima jako teško izgubiti roditelja. Rekao je napraviti sve da dođe već večeras u Francusku”, rekao je Čačić.

Češka?
“Bit će teško. Snažna reprezentacija, bili su prvi u svojoj skupini, ali ja sam optimističan nakon ove utakmice s Turskom. Pokazali smo da s pravom imamo ambicije da napravimo nešto što će sve veseliti. Najviše se bojim ove utakmice – moramo potvrditi pobjedu protiv Turske i izboriti drugi krug. O Turskoj se pričalo pola godine, a o ovoj utakmici samo par dana.”
“Češka je teži suparnik od Turske”
Čačićev pomoćnik Ante Miše je gledao Češku…
“Znamo dosta o njima. Ja sam njih gledao i u Pragu, Ante ih je gledao jučer… Pokušat ćemo se što bolje pripremiti kako nas ne bi iznenadili. Svaka momčad ima svoje slabosti, a mi se nadamo da ćemo pronaći njihove. Ipak, mislim da nas čeka teža utakmica od Turske.”
“Možda bude promjena u sastavu”
Kakva je situacija s igračima?
“Kvalitetni smo na svim pozicijama. Nisam siguran hoće li ista momčad početi utakmicu, mislim da ne bi bio hendikep da bude promjena.”
Što može biti bolje u odnosu na utakmicu s Turskom?
“Uvijek moraš tražiti gdje možeš biti bolji, a u toj utakmici je bilo stvari u kojima smo mogli biti bolji. Nažalost, to ne mogu s vama podijeliti.”
“Modrić je lider moje momčadi”
Kako sačuvati Luku Modrića nakon naporne sezone do kraja turnira?
“Ja sam rekao da ću slagati momčad oko Luke. On se nametnuo kao lider i na terenu, ali i izvan njega, a i ja sam rekao da će on biti vođa moje momčadi. Riječ je o svjetskoj klasi. Kad Luka igra, onda stroj ne šteka. Zamjera mu se da ga nema kod suparničkog gola, ali je sada i to otišlo na njegovu stranu. Kako sačuvati? Vidjet ćemo – kroz treninge, promatrat ćemo njegovo stanje jer je odigrao puno utakmica na proljeće.”
Kramarić: Možemo napraviti puno
Andrej Kramarić u prvoj utakmici dobio je nekoliko minuta. Očekuje li veću minutažu?
“Mi s klupe ćemo u nekim trenucima trebati unijeti novu energiju. Sretan sam, možemo puno napraviti ovdje. Pokazala je to i utakmica protiv Turske. Moramo igrati svoj nogomet i da odemo dokle god je moguće.”
“Česi opasniji od Turske, bacat će se na glavu”
Slaže li se napadač Hoffenheima sa Čačićem da su Česi opasniji od Turske?
“Moram priznati da sam ih gledao jučer i da su me pozitivno iznenadili. Zaustavili su Španjolce koji nisu napravili puno prilika. Očekujem tešku utakmicu, težu nego protiv Turske. Oni će se bacati na glavu i neće nam biti lako probiti ih. Oni idu do krajnjih granica, njima je svaka utakmica finale. Ne znam zašto podcjenjuju tu Češku, bit će teža utakmica nego prošla.”
“Kad dođeš na Euro moraš biti 100 posto spreman”
Koliko je Kramarić spreman za Euro?
“Maksimalno! Moraš dati sve od sebe za Hrvatsku, za domovinu. I u prošloj utakmici sam znao da se moramo obraniti u onih pet minuta što sam odradio kako bismo uzeli bodove. Ne možeš doći na Euro, a da nisi 100 posto spreman.”
“Čak nismo ni slavili nakon Turske jer znamo da moramo dobiti još puno utakmica”
Atmosfera?
“Sjajna. Od doručka do večere se svi družimo. Poslije utakmice nije bilo puno slavlja jer svi znamo da imamo još puno utakmica dobiti. Čuvamo energiju u sebi.”
“Nogomet je jedina stvar u Hrvatskoj koja nas trenutno veseli”
Navijači?
“Ostavili su ogroman dojam na mene. Kada osjetiš to zajedništvo, njihovu podršku, pozitivne namjere… Onda možeš samo uživati. Oni žive za cijelu Hrvatsku i to je jedina stvar koja nas trenutno veseli u Hrvatskoj. Zbog toga dajemo sve od sebe. Hvala im.”

Komentiraj