ČAČIĆ ‘HNS će biti u poziciji manjeg krpelja’

HINA/ Dario GRZELJ

Župan Varaždinske županije i čelnik Narodne stranke – reformisti, Radimir Čačić u ponedjeljak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao povratak Ivana Vrdoljaka na čelo HNS-a.

“Vrdoljak i HNS će biti tu u poziciji, uglavnom, više – manje nekog manjeg krpelja s toliko snage koliko je, do trenutka kad se bude išlo na izbore, a onda će nestati na nacionalnoj razini, a ostat će kapilarno jer stranke jako sporo umiru”, poručio je Čačić.

“Vrdoljak i cijela ta ekipa će raditi na nekim mjestima, koliko pozicija balansirane ucjene dopušta, jer Vlada većinu nema, nego balansira na par glasova, ali joj ti glasovi u trenutku kad su joj presudni ona ih i dobiva, nisu upitni. IDS je glasao za rebalans proračuna. Ne bojim se za većinu, ona postoji balansirano, a što se HNS-a tiče, uvijek je veći utjecaj kad veliki partner ovisi o malom, ali to neće biti vođenje politike Ine. To manje su i dalje ogromni poslovi, ali nije Ina”, odgovorio je na pitanje hoće li HNS ponovno preuzeti politiku oko Ine, HEP-a i ključnih gospodarskih prilika.

Komentiraj