CEBALO: “Imamo pozitivan slučaj u Domu za starije u Pločama”

U petak u 15 sati ispred OB Dubrovnik održana je izvanredna konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

“Nažalost, moramo obavijestiti da imamo pozitivnu osobu na koronavirus, a koja je štićenik jednog privatnog doma za starije osobe u Pločama. Radi se o domu čija je djelatnica već otprije pozitivna. U domu je ukupno bilo smješteno 12 korisnika, dva su prebačena u OB Dubrovnik, dok je prijevoz treće osobe u tijeku. Ostalih 9 korisnika je i dalje smješteno u domu, u samoizolaciji su, i upravo je u tijeku njihovo testiranje. Bit će testirani i svi djelatnici”, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite DNŽ-a Joško Cebalo.

U DNŽ-u su provjerili 15 domova za starije i samo u tom jednom pronađen je pozitivan slučaj koronavirusa.

Voditelj Odjela za infektologiju i dermatovenerologiju dr. Stjepan Đuričić je rekao kako je još jedna štićenica ovog doma upravo na putu za OB Dubrovnik. Još su dvije osobe potencijalno zaražene, ali neće se ništa znati dok ne stigne obrada iz Zagreba.

“To su štićenici doma, koji su došli jučer, napravljena je laboratorijska obrada, poslano je sve u Zagreb. Njih liječimo i sve je stabilno”, rečeno je na konferenciji.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 70 je potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Još se čekaju 34 nalaza iz Zagreba.

Komentiraj