BUTKOVIĆ “Skup u Ciboni bio je veličanstven,mislim i da je Merkel bila zadovoljna”

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u srijedu je novinarima kazao kako je subotnji predizborni skup HDZ-a u Ciboni bio veličanstven i smatra kako je i njemačka kancelarka Angela Merkel, koja je bila na skupu, bila zadovoljna.

Na novinarsko pitanje je li zbog pjesme Marka Perkovića Thompsona HDZ pokazao nepoštovanje prema Merkel, koja je na skupu u dvorani Dražena Petrovića osudila nacionalizam, Butković je kazao kako se ne radi o nepoštovanju ugledne gošće.

“Bože sačuvaj! Zašto bi pokazali nepoštovanje? Skup je bio veličanstven, bila je pozitivna atmosfera, a mislim i da je Merkel bila zadovoljna”, rekao je Butković novinarima ispred Banskih dvora.

Dodao je i kako nije čuo nikakve reakcije iz Njemačke, iako je veliki broj njemačkih medija reagirao na puštanje Thompsonove pjesme ‘Lijepa li si’ na skupu u Ciboni.

Berlinski Der Tagesspiegel pisao je kako su nastup kancelarke na predizbornom skupu u Zagrebu na kojem je ona upozorila na opasnost od jačanja desnog populizma i nacionalizma “zasjenili upadljivi nacionalistički tonovi”. Pod nacionalističkim tonovima list misli na govor Karla Resslera u kojem je spomenuo Bleiburg i Thompsonova pjesma “Lijepa li si”.

URED ANGELE MERKEL: “Nije znala koje će se pjesme puštati na skupu HDZ-a”

Komentiraj