BUTKOVIĆ ‘Prava radnika CA nisu ugrožena, nisam vršio pritisak na sud’

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u Banskim dvorima dao izjavu za medije povodom privremene sudske zabrane štrajka u Croatia Airlinesu, javlja N1.

“Našli smo se u bespotrebnoj situaciji, to smo od početka komunicirali. Što se tiče razloga sindikata za štrajk, mi smo se u ministarstvu uključili prošle godine u cijeli problem, održali nekoliko sastanaka, a rezultat je da se primjenjuje stari kolektivni ugovor i još neka prava koja nisu u ugovoru. Zato nije bilo potrebe za ovom akcijom. Apeliram na radnike i upravu da sjednu za stol. Jedini je izlazak iz ovoga pronalazak strateškog partnera i zato je tvrtka vraćena na popis strateških tvrtki. Štrajk ne bi bio u interesu tvrtke i radnika, pozivamo na razgovor i dijalog”, izjavio je ministar.

Na prozivke odvjetnika sindikata Croatia Airlinesa, Albina Hotića da je Butković pismom utjecao na odluku suda, Butković je odgovorio da, kao ministar, ne smije vršiti pritiske na sud.

“Ja odbacujem te navode i pritiske na sud, ja to kao ministar ne smijem raditi. Štrajk u trenutku kada CA ima veće prihode nije dobar, to ponavljam od početka”, rekao je Butković.

“Ako su razlozi za štrajk ucjena Vlade da nešto treba napraviti, onda to treba reći”, kazao je ministar.

“Nikakva prava radnika nisu ugrožena i nitko ne oduzima pravo na to sve u interesu tvrtke i radnika”, poručio je Butković dodavši da je zahtjev sindikata za izborom stalne uprave “ucjena”.

Komentiraj