HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

BUTKOVIĆ “Osuđujem ovakav prosvjed i blokiranje prometnica usred sezone”

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obratio se medijima zbog današnjih prosvjeda taksista protiv Ubera, koji su organizirani u Dubrovniku, Splitu i Zagreu.

“Osuđujem ovakav prosvjed i blokiranje prometnica usred sezone. Ne mogu podržati da se na ovakav način izražava nezadovoljstvo, pozivam one koje su organizirali prosvjed da se raziđu”, rekao je Butković novinarima i podsjetio da je prometna inspekcija podnijela optužni prijedlog protiv Ubera.

“Uber je nezakonit”, kazao je Butković dodajući da je u pripremi izrada novog zakona. Najavio je i kako će prometna inspekcija nastaviti s pisanjem kazni za ilegalno obavljanje taksi prijevoza.

Butković je u Rijeci rekao kako će novi zakon definirati kako će netko poslovati na tržištu. “Doći će do djelomične liberalizacije tržišta. Pričekajmo da krene jesenskog zasjedanja sabora”, kazao je ministar.

Butković je rekao i kako su ovi prosvjedi ružna slika Hrvatske. “Tko ovo radi, ne želi dobro Hrvatskoj”, rekao je Butković, koji je potvrdio da se do do donošenja novog zakona ne može stati na kraj ovakvom obliku prijevoza.

Naglasio je i da se, prema informacijama koje on ima, taksisti prosvjednici razilaze, prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj