Butković: “Osigurat ćemo ravnopravnost za Croatia Airlines”

Međunarodna zračna luka Zagreb spremna je s Vladom razgovarati o prigovorima Croatia Airlinesa zbog dolaska Ryanaira u Hrvatsku, izjavio je u srijedu ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Croatia Airlines: “Zračna luka Zagreb pogoduje Ryanairu, tražimo bolje uvjete”

“Nitko nije protiv da se otvaraju nove linije, no kao država ne možemo dozvoliti da je netko u neravnopravnom položaju u odnosu na drugoga. Zalagat ćemo se za transparentnost i jednakost. Kontaktirao sam upravu Međunarodne zračne luke Zagreb i oni su voljni s nama sjesti za stol. Taj sastanak će se održati u ponedjeljak ili utorak, a na njemu će se razmotriti da do te nejednakosti ne dođe. Voljni su uspros ugovoru o koncesiji dati ravnopravan status i CA u odnosu na neke druge”, izjavio je Butković prije sjednice Vlade u srijedu, prenosi RTL.

On kaže kako nije problem da Ryanair dolazi u Hrvatsku. “I prije covid krize CA je bila u određenim poteškoćama. U sektoru prometa najviše je pogođen zračni promet koji je lani u zračnim lukama pao preko 90 posto u odnosu na 2019. I prije krize išli smo u pronalazak strateškog partnera za CA, imali smo dvije ponude neobvezujuće, ali smo to morali zaustaviti jer je došla korona i interes je pao. I ta dva ponuđača su došla u probleme. Da bi država održala CA bile su neke intervencije i to tvrtku drži stabilnom”.

Komentiraj