Butković: Odluka o mogućoj smjeni Uprave Jadrolinije nakon analize

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković u četvrtak je u Rijeci, prije susreta s Upravom Jadrolinije, izjavio kako će se o mogućoj smjeni te i svih ostalih 50 uprava tvrtki koje spadaju u nadležnost njegova ministarstva, odlučivati nakon provedene analize koja je u tijeku.

Butković je novinarima komentirao zahtjev Sindikata pomoraca Hrvatske za smjenom Uprave Jadrolinije, rekavši kako “nitko nije sveta krava” i da “nema uprava koje su zauvijek, pa tako ni Jadrolnijine”.

Sindikate je pozvao da se vrate dijalogu s Upravom, poručivši kako nema problema koji se ne može riješiti u normalnom razgovoru te istaknuvši da Uprava Jadrolinije iskazuje spremnost za nastavkom razgovora.

Butković je kazao kako su proračunska izdvajanja za Jadrolnijiu jednim dijelom smanjena zbog uštede u cijeni goriva u odnosu na 2013. godinu, kad su se potpisivali ugovori pa nisu bila potrebna planirana sredstva. Standard na svim linijama ostaje isti kao i prošle godine i neće se ukidati linije, kao što se spominjalo, naglasio je.

Novinari su o mogućoj smjeni Uprave Jadrolinije pitali i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, na što im je odgovorio kako će se upoznati s poslovanjem Jadrolinije i njezinim potrebama, nakon čega će znati više i donijeti neke zaključke.

Sindikat pomoraca Hrvatske zatražio je smjenu Uprave Jadrolinije koju proziva za loše poslovanje, a teret kojega u posljednje tri godine snose hrvatski pomorci. Iz sindikata su napomenuli kako su bili zadovoljni nakon što je Uprava imenovana te su nakon prvih razgovora i sastanaka mislili da s njom neće imati problema, ali da se ispostavilo kako su obećanja Uprave bila “prazna” i nisu se ostvarila.

Komentiraj