BUTKOVIĆ: “Očekujem da će nautičkog turizma biti”

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, kazao da su radovi na Pelješkom mostu u tijeku, a komentirao je moguće popuštanje određenih mjera unutar svog resora.

“Slijedom uputa premijera Andreja Plenkovića dobili smo zadatak da svaki resor pripremi mjere koje bi išle ka olakšavanju i normalizaciji i što se tiče zračnog, pomorskog i željezničkog prometa, to ćemo do sutra pripremiti”, rekao je Butković i dodao da očekuje da će ove sezone biti nautičkog turizma.

“Vidjet ćemo situaciju, nadamo se da će sve ići ka opadanju i da će u Italiji biti manje oboljelih, očekujem da će nautičkog turizma nešto biti i da ćemo prilagoditi mjere ka tome da ga bude i da se ne ugrozi zdravlje. Učinit ćemo sve da nesmetano funkcionira, gospodarstvo mora živjeti”, poručio je.

Na kraju je istaknuo da će vidjeti i za uvođenje nekih linija zračnog prometa što se tiče Hrvatske. “To su neke stvari o kojima promišljamo. Puno toga ćemo predložiti, a struka će reći svoje”, zaključio je ministar Butković.

Komentiraj