Butković o ubrzanju završetka autoceste Zagreb-Sisak

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na sjednici Vlade u četvrtak podržao je ubrzanje dovršetka izgradnje autoceste Zagreb-Sisak, dionici od Lekenika do čvora Sisak, kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije.

“Zadužuju se Hrvatske autoceste d.o.o. da se u najkasnije do 28. veljače 2021. pokrene postupak javne nabave radova izgradnje autoceste procijenjene vrijednosti nabave u iznosu od 300 milijuna kuna i sredstava predviđenih financijskim planom Hrvatskih autocesta za 2021. s projekcijama za 2022. i 2023. godinu”, rekao je Butković te napomenuo kako je rok za izvođenje radova dvije godine od sklapanja ugovora.

“Društvo Hrvatskih autocesta ishodilo je građevinsku dozvolu za dionicu Lekenik-Sisak, duljine 10,9 km. U tijeku su radovi na izmještanju instalacije za čitavu dionicu”, istaknuo je ministar i naglasio kako je od ukupno 23 milijuna kuna koliko je ugovoreno, do sada realizirani radovi u vrijednosti od 17,7 milijuna kuna, dok će se preostali radovi na izmještanju instalacija izvršiti do kraja 2021.

Komentiraj