Butković o koaliciji sa Škorom ‘Vidjet ćemo, pričekajmo izbore’

Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković za Novu TV je izjavio kako predsjednik Zoran Milanović ima četiri datuma koji su mogući za raspisivanje izbora: 21. i 28. lipnja te 5. i 12 srpnja.

“Vidjet ćemo što će on odlučiti, ne bih htio kalkulirati što će odlučiti. U svakom slučaju, mi smo spremni. Epidemiološka situacija je takva da je jednoznamenkasti broj oboljelih i da je situacija dobra za održavanje izbora. Ušli smo u izbornu godinu i ovo su redovni izbori, dva mjeseca prije nego su održani prije četiri godine. Prije četiri godine izbori su održani u rujnu, ne treba tu nešto dramatizirati, izborna je godina”, kazao je Butković, dodavši da mu nije jasno zašto je oporba protiv izbora.

“Gledamo što je bilo unatrag do prije par mjeseci, oporba je zazivala izbore svaki tjedan i svaki mjesec. Tako da me to čudi što su oni sad protiv izbora. Mi smo smatrali i radili smo se da Hrvatska u ovoj situaciji i gospodarski i ekonomski i zdravstveno odgovori na ovu krizu”, poručio je ministar, kazavši da je procjena stručnjaka da je izbore bolje održati ljeti.

“To nisu HDZ-ovi izbori, izbori su parmalentarni, a HDZ očekuje pobjedu na izborima”, rekao je Butković.

Ministar Butković jasno je dao do znanja da HDZ sa SDP-om sigurno neće ići u koaliciju, dok za koaliciju sa strankom Miroslava Škore nije želio biti tako decidiran.

“Vidjet ćemo, pričekajmo da prođu izbori”, zaključio je Butković.

Komentiraj