BUTKOVIĆ ‘Neću ja predsjednici određivati gdje će intervjue davati’

Oleg Butković, HDZ-ov ministar prometa i član Predsjedništva stranke, smatra da on nije osoba koja će predsjednici određivati gdje će davati intervjue, javlja N1.

“Neću ja predsjednici određivati gdje će intervjue davati, to je stvar predsjednice i njezine procjene, ja ne ulazim u ocjenu toga”, izjavio je Butković uoči dolaska predsjednice u Novi Vinodolski na manifestaciju Ružica Vinodola. Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u Sinju komentirao kako misli da je kandidatura mogla biti “objavljena i drugdje”.

Ministar prometa je komentirao i tragediju na Hvaru, istaknuvši kako pregled jahti vrši Hrvatski registar brodova te kako je to postupak koji se “revno radi”. Iz Hrvatskog registra brodova u četvrtak su poručili kako nisu bili upoznati s odlukom o ugradnji benzinskog agregata na brodu Atlantia.

“Vidjet ćemo se što se točno dogodilo, po mojim informacijama Hrvatski registar brodova je radio preglede pa ćemo vidjeti što će istraga pokazati”, poručio je Butković, dodavši kako je sigurnost plovidbe nešto čemu u njegovom ministrstvu pridaju važnost.

Ministar je komentirao i situaciju oko mostarine za Krčki most, kazavši kako nije pobornik prosvjedovanja u turističkoj sezoni.

“Mogu reći da razgovaramo s međunarodnim institucijama oko naplate cestarine na Krčkom mostu, odluka nije autonoma i ne možemo je donijeti preko noći jer HAC i čitav cestarski sektor je prezadužen i za to moramo dobiti zeleno svjetlo međunarodnih financijskih institucija, razgovori traju i kad dođu kraju ja ću biti najsretniji da možemo ukinuti cestarinu za Krčki most”, zaključio je ministar Butković.

Komentiraj