BUTKOVIĆ ‘Neće biti poskupljenja karata u javnom prijevozu, razmišljamo o pojeftinjenju cestarina’

Ministar Oleg Butković za Novu TV je otkrio da karte u javnom prijevozu neće poskupljivati te da veliki infrastrukturni projekti poput Pelješkog mosta i Istarskog ipsilona idu dalje.

“Smisao mjera je da se vraćamo u normalu, smisao je da mjere popuštamo pa će se polako vraćati sve u normalu. Cijene karata se u ovom trenutku neće dizati”, naglasio je Butković, dodavši da cijene neće poskupljivati ni u zračnom prometu.

“Za sada od 11. svibnja uvodimo domaće linije Zagreb-Split, Zagreb-Dubrovnik. Međunarodni zračni promet još nije uspostavljen i pitanje je kad će biti. Prilikom ulaska u avion morat će se imati maske, postoji mogućnost da se mjeri temperatura, neće biti putnika u istom kapacitetu. I domaći zračni prijevoz država subvencionira, još nema govora o povećanju cijena”, kazao je minstar.

“Neće biti ljetnog povećanja od 10 posto, a razmišljamo o modelu da se cijena snizi dodatno za hrvatske građane, ali to je delikatna odluka jer ne možemo isključiti one koji ne dolaze iz Hrvatske”, poručio je ministar.

 

Komentiraj