BUTKOVIĆ: “Na liste trebaju ići najbolji, oni koji mogu pomoći HDZ-u”

Ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković u nedjelju je za Dnevnik N1 televizije komentirao predstojeće parlamentarne izbore.

Od sutra više nema naplate cestarine na Krčkom mostu. “Nitko to neće vratiti, od 15. lipnja nema više naplate mostarine i donijeli smo odluku da neće biti povećanja cijene trajekta i cijene cestarina. Želimo privući turiste na taj način”, rekao je Butković i dodao da će se sutra potpisatu ugovor od 50 milijuna kuna za obnovu krčkog mosta.

Spomenuo je da je SDP htio prodati autoceste, dati ih u monetizaciju na 50 godina, a da je HDZ restrukturirao tvrtke i da se država koristi tim resursom.

Kazao je kako će u odnosu na SDP-ovu listu HDZ-ova biti bolja. “Naša će lista biti s ljudima koji su se dokazali na funkcijama u Vladi, lokalnoj razini te Saboru”, rekao je Butković, i kazao kako je njihova lista u 8. jedinici biti pobjednička, a da će na njoj biti i Anton Kliman.

Poručio je da na liste trebaju ići najspremniji i najbolji, oni koji mogu pomoći HDZ-u. “To su kriteriji, sve su drugo špekulacije”, rekao je Butković, te naglasio kako još sutra traju konziltacije, kada će se odlučivati i o Stevi Culeju i o Miri Kovaču.

“Unutarstranački izbori završili 15.03. i nema nikakvih podjela u HDZ-u više. Sutra ćemo vidjeti koja će se imena pokazati na listama, ali trebamo pokazati širinu”, zaključio je ministar mora.

Komentiraj