Bush stariji na intenzivnoj, hospitalizirana i Barbara

Pixabay

Bivši američki predsjednik George H. W. Bush (92) prebačen je zbog upale pluća na intenzivnu jedinicu bolnice u Houstonu, a  zbog umora i kašnja u istu je bolnicu smještena i njegova supruga Barbara (91), objavio je u srijedu njegov glasnogovornik.

U srijedu je bivši predsjednik prebačen na intenzivnu njegu u bolnici u Houstonu zbog dišnih problema povezanih s upalom pluća, priopćio je Jim McGrath.

Pojasnio je da je Bush, koji je u bolnici od subote, sediran radi oslobođanja dišnih puteva te da je sada stabilno i odmara se na intenzivnoj njezi gdje će ostati na promatranju.

Glasnogovornik je također naveo da je Barbara Bush, koja je s bivšim predsjednikom u braku 72 godine, u srijedu ujutro hospitalizirana iz opreza nakon umora i kašlja.

George H.W. Bush jedini je živući bivši predsjednik koji neće nazočiti polaganju prisege novog predsjednika Donald Trumpa u petak u Washingtonu.

On mu se već 10. siječnja ispričao u duhovitom psimu koje je objavljeno u sijedu i u kojem među ostalim piše da mu je njegov “liječnik rekao da će ukoliko u siječnju bude sjedio vani, vjerojatno završiti tri metra pod zemljom, kao i Barbara”.

Komentiraj