Na području Policijske uprave zagrebačke u posljednja 24 sata počinjena su 42 kaznena djela: razbojništvo, 12 teških krađa provaljivanjem, 12 krađa, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i 16 ostalih kaznenih djela, priopćili su u srijedu iz zagrebačke policije.

Najteže kazneno djelo dogodilo se u kasnim poslijepodnevnim satima srijede, kada su u prostorije Zagrebačkog holdinga u Aveniji Grada Vukovara upala trojica maskiranih pljačkaša te pobjegli s više od 800 tisuća kuna.

Prema pisanju medija, u trenutku razbojstva, koje je potrajalo svega par minuta, u prostorijama poslovnice uz nekoliko zaposlenika i zaštitara zateklo se i nekoliko stranaka. Dvojica zaštitara navodno nisu bili naoružani jer poslovnica Holdinga nije novčarska institucija. Razbojnici su navodno prijeteći pištoljem prisutnima naredili da legnu na pod, uzvikujući ‘ovo je pljačka, daj novac’.

Zagrebačka policija najavila je konferenciju za novinare danas u 10 sati, na kojoj će biti poznato više informacija o pljački.

Komentiraj