Patrik Macek/PIXSELL

BURNO U SABORU ZBOG BULJA “Ovo je ubojstvo demokracije”

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj u srijedu je dobio dvodnevnu zabranu ulaska u Sabor.

Predsjednik Mosta Božo Petrov na početku današnjeg zasjedanja zamolio je predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da usti Bulja u sabornicu, no Jandroković to nije dozvolio. “Pogledao sam snimku, kazna je bila opravdana. Iako je Valentinovo, neću pokazivati preveliko razumijevanje”, rekao je Jandroković.

SDP-ov Predrag Matić također je upozorio da se dogodio presedan i da postoji opravdana sumnja da su htjeli spriječiti Bulja da sudjeluje u današnjoj raspravi o interpelaciji. “Ovo nije silovanje demokracije, nego ubojstvo demokracije”, zaključio je.

Jandroković mu je odgovorio: “Vi ste zagovornici političkog nasilja. Netko može vrijeđati i kršiti Poslovnik, a da mi šutimo”.

Za Bulja se založio i SDP-ov Gordan Maras, koji je potom i sam zaradio strogu kaznu.

“Ovo je drakonska kazna”, rekao je Maras. Podsjetio je da takva kazna nikad nije primjenjena u Saboru. “Sjednite, nemate pojma”, vikao je Janadroković na Marasa. Maras je dobio opomenu, a onda i drugu zbog kršenja Poslovnika.

U poslijepodnevnim satima očekuje se burna rasprava oko SDP-ove interpelacije o radu vlade zbog propale kupnje borbenih aviona F-16 C/D Barak od Izraela.

Komentiraj