Burne reakcije na Škoru: “On nije ono što se predstavlja i srami se svoje prošlosti”

Pristižu reakcije na otkriće da je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro sredinom 1980-ih bio predsjednik Komisije za kulturu Općinske konferencije Saveza socijalističke omladine Osijeka, što je dosad prešućivao.

Nekadašnji HDZ-ov ministar zdravstva i obrane Andrija Hebrang rekao je za Jutarnji list da je Škoro dužan odgovoriti na tri pitanja. “Škoro je nova zvijezda na hrvatskoj političkoj sceni, ali je njezin sjaj zatamnjen skrivanjem vlastite prošlosti. Za ocjenu političara vrlo je važno znati njegove korijene jer okviri u kojima je odgojen ostaju doživotno.

Tri pitanja koja muče Andriju Hebranga:

  1. Da li je istina što ga optužuju da je radio za komuniste i za Udbu?
  2. Zašto je napustio Hrvatsku za prve izbore i vratio se tek nakon priznanja Hrvatske ?
  3. Zašto je u drugom krugu predsjedničkih izbora svojom preporukom oduzeo glasove HDZ-ovo kandidatkinji?

Kritike stižu iz HDZ-a i SDP-a

“Škoro se ne treba stidjeti bivše funkcije. S obzirom da sam i sam bio omladinski rukovodioc, a toga se ne stidim, nego sam ponosan na to što sam radio, bilo bi mi drago ako se Škoro kao što piše u novinskom članku, zauzimao se za kvalitetniji život mladih u Osijeku i da to uzme kao pozitivno, a ne da se stidi. Friziranje biografija govori da ljudi nisu pomireni sa svojim vrijednostima. Ako Škoro odbija to prihvatiti smatram da je to prevara njegovih birača”, rekao je SDP-ov Davorko Vidović.

“Sada se pokazuje da Škoro nije ono za što se predstavlja. Smatra da političari trebaju jasno reći svoju povijest i ne dovoditi u zabludu birače, simpatizere, članove stranke i pripadnike njegovog Domovinskog pokreta.Niti je vjerodostojan političar, niti je vjerodostojan u onome što propagira. Pitanje je koliko je još stvari ostalo neotkriveno, koliko je toga još ostalo”, rekao je potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić za Jutarnji.

Europarlamentarki Ruži Tomašić ne smeta Škorina povijest jer kako kaže svi su bili negdje

“Mene zanima kakav je tko čovjek i što radi. Imali smo najveće bogomoljce koji su najviše pokrali. Toliko je lopovluka, a mi umjesto da idemo naprijed, idemo nazad. Škoro nema bianco potporu. Očekujem da bude dio vlasti, i da radi za bolju Hrvatsku. A što misli doma i što je radio, to me ne zanima”, kaže Tomašić.

Komentiraj