Pixabay

BURKINA FASO U Crkvi ubijen pastor i četiri vjernika

U prvom napadu na neku crkvu u Burkini Fasu, siromašnoj zemlji u kojoj su u posljednje vrijeme džihadistički napadi sve češći, ubijeno je pet ljudi u nedjelju u Silgadjiju, 60 km od Djiba, upravnog središta pokrajine Souma, na sjeveru zemlje, doznaje se od sigurnosnih i mjesnih izvora.
“Nepoznate naoružane osobe napale su protestantsku crkvu u Silgadjiju ubivši četvero vjernika i pastora. Najmanje se dvije osobe vode kao nestale”, rekao je sigurnosni izvor za France Presse.
Premda su čelnici kršćanskih i muslimanskih zajednica dosad bili na meti džihadističkih napada, ovo je prvi napad na neku crkvu nakon 2015., kada su se dogodili prvi džihadistički napadi.
“Napad se dogodio oko 13.00 sati, u trenutku kada su vjernici nakon obreda izlazili iz crkve”, rekao je za agenciju vjernik koji je htio ostati anoniman. “Napadači su bili na motociklima. Prvo su pucali u zrak a zatim u vjernike”, dodao je očevidac.
Burkina Faso je već četvrtu godinu na meti sve češćih i sve krvavijih napada koji se pripisuju džihadističkim skupinama, među kojima su Ansarul Islam, Skupina potpore islamu i muslimanima i Islamska država u velikoj Sahari.

Komentiraj