BURILOVIĆ: “Tko god očekuje da će ove godine imati nekakvu dobit, mislim da se vara”

 

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović jutros je u emisiji ‘U mreži prvog‘ istaknuo da se ne slaže s pojedinim analitičarima koji prognoziraju lošu jesen. Dodao je da je sretan s rezultatima u turizmu s obzirom na novonastale okolnosti.

“Da nam je netko rekao u ožujku ili travnju da ćemo biti na 40% mislim da bi svi rekli da je to super. Ne treba zaboraviti da smo se svi složili da ovu godinu treba preživjeti. Tko god očekuje da će ove godine imati nekakvu dobit ili bilo što u tom smislu mislim da se grdno vara”, kazao je Burilović.

Dodao je da jako ohrabruju vijesti koje su došle iz Bruxellesa te dodaje da je Vlada i njezin predsjednik doprinijeo tome. “Te 22 milijarde su dobrim dijelom nepovratna sredstva, koja su dobrim dijelom 70% nepovratna, a 30% su pozajmice s vrlo povoljnim kamatama, gotovo 0%”, istaknuo je.

Burilović kaže da treba pomagati sektorima koji su strateški važni za Hrvatsku, ali mora se biti svjestan da u svakoj krizi pa tako i u ovoj će se neke tvrtke ugasiti, ali i otvarat će se nove.

“Toga trebamo biti svjesni, to je tržište”, zaključio je.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]