Goran Kovacic/PIXSELL

Burić optužio Obersnela za pogodovanje 3. maju

Predsjednik stranke Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić optužio je u četvrtak riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela za pogodovanje Upravi Uljanika te Ivanu Jakovčiću i Danku Končaru zato što je ostalo nenaplaćeno 20 milijuna kuna za komunalnu naknadu brodogradilišta “3. maj”, koje je dio Uljanik Grupe.

Predsjednik stranke Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić rekao je na konferenciji za novinstvo ispred zgrade riječke gradske uprave na Korzu da su radnici “3. maja” prevareni za 523 milijuna kuna koje je u obliku pozajmice uzela Uljanik Grupa, a svi građani Rijeke za 20 milijuna kuna nenaplaćene komunalne naknade, što je izravno pogodovanje Uljaniku.

Posebice je zamjerio gradonačelniku Obersnelu što je na Gradskome vijeću odbio njegov prijedlog da se svima poveća komunalna naknada. Burić je tada  istaknuo da će se zbog 12 milijuna kuna, koliko nedostaje, smanjiti komunalni standard i kvaliteta usluga komunalnih društava te da će se morati smanjiti ulaganja u zdravstvo i školstvo. “Sad, kad gubi 20 milijuna kuna komunalne naknade, ne govori o tome”, rekao je Burić.

Na novinarsko pitanje što podrazumijeva pod Obersnelovim pogodovanjem Jakovčiću i Končaru, Burić je odgovorio da je jasno tko je prilagođavao prostorne planove u Puli, da se pokazalo da je Ivan Jakovčić u poslovnom odnosu s Dankom Končarem, a i da je SDP u Rijeci u koaliciji s IDS-om.

Komentiraj