BURIĆ: “Imali smo puno sreće, idemo iz Maksimira neporaženi što je rijetko tko ostvario”

Nogometaši Hajduka večeras su na Maksimiru uzeli važan bod protiv vodeće momčadi prvenstva, Dinama. ‘Modri’ su poveli autogolom Ismajlija, a izjednačio je Mijo Caktaš s bijele točke. Oba gola pala su u prvom poluvremenu.

“Zadovoljan sam, imali smo ogromne probleme prilikom sastavljanja momčadi. Na početku nismo imali pritisak, Dinamo je mogao kreirati jako puno šansi. Imali smo puno sreće. Drugo poluvrijeme smo neke stvarni promijenili pa je izgledalo bolje, mi smo u ovom sastavu pokušali odigrati koliko smo mogli borili smo se”, rekao je trener Hajduka Damir Burić nakon susreta.

Vratar ‘Bilih’ Marin Ljubić s nekoliko je sjajnih obrana sačuvao Splićane od poraza i prometnuo se u večerašnjeg junaka susreta. “Znali smo da je Ljubić dobar golman, za nas to nije novost. Čestitke kompletnoj obrani, idemo iz Maksimira neporaženi što je rijetko tko ostvario”, dodao je trener Hajduka.

Prokomentirao je potom Burić i pojedinačne predstave svojih igrača. “Kod Bašića je bilo svega, i loših i dobrih momenata. Nije baš dobro interpretirao svoju poziciju u prvom dijelu. U drugom je dijelu bio puno bolji. Nije dugo igrao, to je ostavilo traga. Kalik je bio jako dobar, agresivan, tehnički dobar. Šteta zbog žutog kartona. Stanko Jurić je također odradio lavovski posao. Caktaš je bio dobar. Izvukli smo što smo mogli s obzirom na naše uvjete. Ipak je Dinamo jako kvalitetan”, podcrtao je.

Na pitanje tko je Ljubića potjerao u drugu momčad kaže: “Nitko ga nije potjerao, to su stvar pregovara, menadžmenta kluba. Odlučilo se tako da ide u drugu momčad. Govorim o direktoru Bjelanoviću. Mi smo ga vratili. Popričali smo s njim. Dokazao je i pokazao da je naša perspektiva. Danas je potvrdio ono gdje je zadnji put ostao. I protiv Dinama je bio jako kvalitetan”.

Burić je naglasio kako Hajduk nema širinu i kvalitetu da može mijenjati igrače. “Nama se osjeti kad nema nekih igrača. Da smo bili kompletni, bili bismo drugačija momčad. Nadam se da ćemo protiv Rijeke imati dobru momčad na raspolaganju i da ćemo pobijediti”, istaknuo je i na kraju odgovorio na pitanje je li mu ovaj bod ‘kupio mir’.

“Nema mira kod nas, niti će ga biti. Ja pokušavam izvući maksimum. Prije sezone nitko ne bi stavio ni kunu na nas da ćemo biti u vrhu”, zakjučio je Burić.

Komentiraj