Burić i Mamić: Hajduk je zasluženo pobijedio Dinamo

FaH

Treneri Hajduka Damir Burić i Dinamov strateg Zoran Mamić, nakon prvenstvene utakmice na Poljudu u nedjelju, izjavili su kako je pobjeda Hajduka od 1-0 zaslužena te da je Hajduk igrao puno bolje nego prije četiri dana u utakmici polufinala Hrvatskog kupa, u kojoj je Dinamo slavio s 2-0.

“Igrači Hajduka za današnju igru protiv Dinama zaslužuju svaku pohvalu, jer su dali sve od sebe, bili su kreativni i u organizaciji igre dobri, a u ofenzivnoj igri stvarali su šanse”, rekao je Burić na konferenciji za novinare nakon pobjede svoje momčadi.

Burić je istaknuo kako je svojim igračima uoči utakmice rekao da mentalitet može pobijediti kvalitetu te da se to upravo dogodilo.

“Ovu pobjedu protiv Dinama poklanjam najvjernijim navijačima Hajduka, koji su dugo vremena patili i trpili bolne udarce. Zahvaljujem im na strpljenju i što su bili uz nas kada nam je bilo najteže”, kazao je Burić, dodavši kako se nada da će ovakvih Hajdukovih  pobjeda ubuduće biti više.

Na upit što se dogodilo s nogometašima Hajduka u posljednjih nekoliko dana da su u nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici protiv Dinama igrali puno bolje nego u kup utakmici u srijedu, Burić je rekao kako je razgovarao sa igračima koji su shvatili pogreške te ih korigirali.

“Mi smo ekipu Dinama ovaj put malo bolje analizirali i nije nam se moglo dogoditi da nas iznenade. Hajduk je dobio prevagu u sredini terena i to je pridonijelo našoj pobjedi”, pojasnio je Burić.

Na upit što ova pobjeda znači za uzvrat u kup utakmici, Burić je kazao kako je pobjeda Dinama 2-0 na Poljudu “jako neugodan rezultat,” ali i obećao da će se Hajduk dobro pripremiti za uzvrat na Maksimiru.

“Hajduk će biti spreman u uzvratu pokazati svoje pravo lice,” poručio je Burić.

Zoran Mamić je čestitajući Hajduku na pobjedi istaknuo kako su Splićani u nedjelju igrali puno kvalitetnije, brže i agresivnije nego prije četiri dana u polufinalu Kupa.

“Dinamo nije uspio odgovoriti na tu Hajdukovu agresiju”. kazao je Mamić i dodao kako u svojoj momčadi, osim Marka Roga, nije imao profil igrača koji bi bio nositelj agresivnije igre.

“Hajduk je iskoristio svoj dobar dan, a vjetar u leđa bio im je i rani pogodak. Igrači Hajduka su se junački borili do posljednje sekunde”, protumačio je Mamić.

Na upit je li Dinamo možda podcijenio Hajduk, Mamić je kazao da njegova momčad nikad nikoga ne podcjenjuje, nego svakog protivnika respektira.

“Mi smo znali da će Hajduk u današnjoj utakmici biti vjerojatno bolji, jer u kup utakmici Splićani nisu pokazali svoje pravo lice. Mi smo danas imali problema s ofenzivnim igračima (zbog ozljeda) pa smo malo promijenili igru i htjeli smo viškom igrača u veznom redu stvoriti apsolutnu kontrolu igre, ali naši igrači u veznom redu nisu radili na terenu onako kako je bilo planirano,” objasnio je Mamić.

Upitan je li ovim porazom od Hajduka momčad Dinama ugrozila osvajanje naslova hrvatskog prvaka, Mamić je najprije uzvratio protupitanjem “što znači ugroziti”, a zatim dodao da do kraja prvenstva ima još osam kola.

“Mi trebamo nastaviti skupljati bodove i igrati bolje nego u današnjoj utakmici protiv Hajduka. Naravno, bilo bi ljepše da imamo pet bodova prednosti pred Rijekom, nego sadašnja dva boda”, zaključio je trener Dinama.

Komentiraj