Buran vikend na zagrebačkim cestama, ogromna kazna za vozača koji je bez pojasa, vozačke i dokumenata pušio joint

Zagrebačka policija u subotu oko 19:20 sati zaustavila je 31-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka po Zagrebačkoj aveniji u smjeru juga. Policajci su ga zaustavili jer su utvrdili da je za vrijeme vožnje pušio joint. No, to je bio samo početak prekršaja koje je napravio.

Nakon što su ga zaustavili, policijski službenici su 31-godišnjaku ponudili ispitivanje na prisutnost droga u organizmu, što je odbio, kao i vađenje krvi i urina uz stručni liječnički pregled.

Također, policijski su službenici utvrdili da je 31-godišnjak upravljao osobnim vozilom bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme vožnje nije bio vezan, a kod sebe nije imao ni dokumente – prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu.

Nakon što su ga uhitili, policajci su 31-godišnjaka doveli na Općinski prekršajni sud, gdje je proglašen krivim. Kažnjen je kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, uvjetno na rok od jedne godine. To znači da neće u zatvor ako u sljedećih godinu dana ne bude uhvaćen u istom prekršaju. Izrečena mu je i novčana kazna u iznosu od 1500 kuna.

Zagrebačka policija proteklog je vikenda kaznila desetero vozača, a 31-godišnjak s početka teksta dobio je najmanju novčanu kaznu. S 15 tisuća kuna u petak je kažnjen 21-godišnjak koji je Samoborskom cestom vozio bez položenog vozačkog ispita i s 1,47 promila alkohola u krvi.

Pijana 38-godišnjakinja udarila je u parkirane automobile u Jarunskoj ulici pa pobjegla, no nakon toga se vratila i napuhala 2,12 promila. Potom je još jednom pokušala pobjeći policiji, a kažnjena je oduzimanjem vozačke dozvole na tri mjeseca s 16.942,50 kuna.

Kaznu od 12 tisuća kuna ‘zaradio’ je pijani 25-godišnjak koji je u petak Savskom cestom vozio u suprotnom smjeru s 1,58 promila. Dvije tisuće kuna manju kaznu dobio je 32-godišnjak koji je u subotu Zagrebačkom avenijom vozio s 1,59 promila. istu kaznu dobio je i 38-godišnjak kojega su zaustavili policajci i koji je napuhao 1,66 promila.

Što se tiče koncentracije alkohola u organizmu vozača, ‘rekorder’ je 22-godišnjak koji je u nedjelju ujutro Balokovićevom ulicom vozio s 2,34 promila alkohola. Na raskrižju s Meštrovićevim trgom skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom i pobjegao. Potom je u Cimermanovoj ulici skrivio još jednu prometnu nesreću u kojoj je udario teretno vozilo. Nastala je materijalna šteta, a 22-godišnjak je uhićen. Nadležni prekršajni sud kaznio ga je s 21.600 kuna.

Komentiraj