Goran Kovacic/PIXSELL

BURA OTEŽAVA PROMET Gužve na hrvatskim cestama i granicama, prometna nesreća na A3

Prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba, promet na hrvatskim cestama je gust, a olujna bura zatvorila je neke ceste. Na autocesti A1 vozi se usporeno u koloni, uz povremene zastoje.

Vrlo gust na cijeloj dionici između Zagreba i Bosiljeva i na dionci između čvorova Sveti Rok i Zadar 2 u oba smjera. Na izlasku s autoceste na naplatnoj postaji Lučko kolona je duga je oko 5 km. Na izlasku s autoceste u smjeru Dubrovnika, na naplatnoj postaji Dugopolje kolona je oko 3 km, a na NP Karamatići kolona je oko 800 m.

Usporeno, u koloni, uz povremene zastoje vozi se i na:

 • A2 Zagreb-Macelj, kolona na naplati Trakoščan je oko 4 km, vozila se isključuju ispred tunela Frukov Krč;
 • A3 Bregana-Lipovac (kolona na izlasku na GP Bajakovo oko 3 km)
 • na Istarskom ipsilonu kolona prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija oko 7 km, tunel Učka prema Rijeci 4 km;
 • A7 na dionici GP Rupa-Diračje (u smjeru Rijeke kolona na naplati 2 km);
 • Krčkom mostu i otoku Krku (kolona ispred mosta u oba smjera oko 4 km);
 • zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici;
 • Jadranskoj magistrali (DC8) na dionicama Novi-Vinodolski-Senj i Split-Omiš, te na prilazima Zadru, Šibeniku, Trogiru, Makarskoj i Dubrovniku.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Popovača i Kutina (na 101. km) u smjeru Lipovca vozi se jednim trakom, u koloni od oko 1,5 km.

Vrlo je gust promet na području Neuma (BiH), između dva granična prijelaza s Hrvatskom – Klek i Zaton Doli, kolona je oko 10 km.

Zbog olujne bure samo za OSOBNA vozila otvorene su:

 • dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (od 13,15)
 • dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice (7,45)
 • DC8 Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene
 • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (od 04,40 sati);
 • Paški most (od 04,30 sati).

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu i autocesti A7 između čvorova Orehovica i Šmrika promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog povećanja gustoće prometa na DC76 Baško Polje (DC8) – Zagvozd povremeno se zatvara tunel Sveti Ilija u smjeru unutrašnjosti. Kolona pred naplatnom postajom Biokovo s južne strane je oko 1,5 km, a sa sjeverne oko 500m.

Granični prijelazi

Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima:

  • oba smjera: Kaštel (7,5 km oba smjera), Plovanija, Pasjak, Rupa, Bregana, Macelj, Klek, Zaton Doli, Nova Sela, Metković (do 1sat i 30 min), Karasovići, Bajakovo (izlazak oko 3 km);
  • izlazak: Stara Gradiška.

Vrlo je gust promet na području Neuma (BiH), između dva granična prijelaza s Hrvatskom – Klek i Zaton Doli, kolona je oko 10 km.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Uspostavljena je trajekna linija Prizna-Žigljen, trajekti ponovno plove redovito.

U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Rijeka-Cres-Mali Lošinj.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u trajektnim lukama Rijeka, Zadar i Split.

Katamaranska linija 9608 Split – Hvar – Prigradica – Korčula – katamaran če isploviti na relaciji Split – Hvar – Korčula bez pristajanja u luci Prigradica.

Katamaranska linija 9811S Bol – Hvar – Korčula – Dubrovnik – katamaran če pristati u luku Milna gdje če se vršiti iskrcaj i ukrcaj putnika.

Katamaranska linija 9603 Split – Bol – Jelsa – katamaran če isploviti na relaciji Split – Stari Grad bez pristajanja u lukama Bol i Jelsa

Komentiraj