BUNJAC “Palfi vrištala da je Živi zid mrtav i da Sinčić mora ići u EU parlament”

Javnosti se obratio suspendirani član Živog zida Branimir Bunjac, javlja Index.

“Živi zid se zalagao protiv sluganskog mentaliteta, sad ćemo dokazati u praksi da da nismo zastupnici robovi”, započeo je Bunjac.

Kazao je kako je ovo točka s koje nema povratka.

“U posljednje vrijeme Živi zid je postao privatno vlasništvo jedne osobe a ta osoba je Vladimira Palfi koja o svemu odlučuje neograničeno i samostalno. Potpuno samostalno sastavlja izborne liste, daje naloge da se troši stranački novac, zabranila je obraćanje javnosti bez njene izričite dozvole i zabranila je bilo kakve unutarstranačke izbore. Svatko tko joj se usudi suprotstaviti dolazi istog trena na listu za odstrel”, rekao je Bunjac.

Teško optužio Vladimiru Palfi

“Sinčić je pod pritiskom svoje supruge potpuno prepustio vođenje stranke. On danas u Živom zidu ne odlučuje o apsolutno ničemu”, dodao je.

“Ona je odlučila da će u Europski parlament ići njen bliski prijatelj Tihomir Lukanić, svi koji su mogli dobiti preferencijalne glasove su maknuti. Pernar je maknut, ja na to nisam pristao. Rekao sam da želim biti europarlamentarac ako to hrvatski narod odluči na izborima”, rekao je.

“Ona mi je rekla da sam ja foteljaš. Ja sam napisao ostavku i predao ostavku na mjesto saborskog zastupnika. Ona je trčala za mnom preklinjala me da odustanem, govorila mi da me voli. Ja sam pristao promijeniti odluku”, ispričao je.

“Tada počinje druga etapa obračuna, mene se marginaliziralo. Tragikomedija takve politike se najviše ogledala u staljinističkoj metodi kojom je Pernar doslovno izrezan sa fotografija”, rekao je Bunjac.

“Ja sam znao da slijedi katastrofa, jedino mi je palo na pamet da otrčim Sinčiću i da moramo provesti referendum usred kampanje, da je to jedini način da prijeđemo prag”, otkrio je.

Osvrnuo se na snimku koja je jučer poslana medijima, a na kojoj se gotovo potukao s jednim Živozidašem.

“Vrištala da je Živi zid mrtav i da Sinčić mora ići u EU parlament. Zavrtali su mi ruku, skoro da su me prebili, da potpišem nekakav ugovor. I onda su to u Goebbelsovoj snimili i pustili jedan dio”, rekao je.

U isto vrijeme kad je press konferenciju održao suspendirani živozidaš Branimir Bunjac, press konferenciju je održao i Ivan Vilibor Sinčić. Presicu Sinčić nije najavio, održao ju je preko Facebooka, prenosi N1.

“S obzirom na novonastalu situaciju gdje su moji najbliži suradnici Ivan Pernar i Branimir Bunjac napravili što su napravili, i to, bojim se zbog novca, moći, koristoljublja… nemam druge opcije nego raščistiti situaciju.

Ne želim da me se spominje u kontekstu uhljebništva.

Moji kolege su mjesecima trpili teror dvojice navedenih kolega, i ja najavljujem u sljedeća 3 mjeseca održavanje unutarstranačkih zbora pa neka stranka ocijeni gdje želi ići – hoće li biti stranka klimavaca i oportunista ili će biti čista i zdrava, onakva kakvu od samog početka stvaram”, rekao je Sinčić.

Komentiraj