BUNJAC: “Palfi je manipulatorica i to se moglo vidjeti po njezinim suzama”

Branimir Bunjac u četvrtak je za N1 komentirao najnoviji razvoj događaja u stranci. Podsjetimo, Ivan Pernar je jutros u Saboru objavio kako napušta Živi zid i osniva svoju stranku.

“Osnivanje nove stranke jedna je od opcija. Mi ćemo to provesti u suradnji sa članstvom Živog zida i ukoliko ne bude moguće rješenje u samoj stranci, krenut će se u osnivanje nove, što znači da će masovno krenuti istupanje iz Živog zida”, kazao je Bunjac.

Dodao je kako je više od 90 posto članstva Živog zida na strani njega i Pernara. “O svemu odlučuje Sinčićeva supruga koja je izrazito vješta manipulatorica. Jučer je rekla da je samo kućanica, ali postavlja se pitanje zašto se kućanica nalazi u Glavnom odboru i zašto raspolaže stranačkim novcem i zašto bilo kojem članu ne dopušta javne nastupe”, komentirao je Bunjac Vladimiru Palfi.

“Prema statutu koji su Sinčići osobno osmislili, koji je posebno nakaradan, skupštinu bi trebalo činiti 5 osoba i 21 član predsjedništva županijskih organizacija. Međutim, Vladimira je putem samovolje i tajnika kojeg je ona instalirala blokirala osnivanje bilo koje organizacije, što znači da niti tih 26 ljudi nema u skupštini, nego je čini pet osoba”, dodao je.

Kaže kako je Tihomir Lukanić potreban Sinčićima jer im jedini drži kvorum. Zahtijeva sazivanje Glavnog odbora stranke, kako bi promijenili statut, da se na unutarstranačkim može glasati po principu jedan čovjek jedan glas. Tvrdi da to Palfi neće dopustiti, jer bi to onemogućilo da raspolaže s novcem koji dolazi na ime Živog zida.

Bunjac kaže kako je Palfi napisala aktivaciju saborskog mandata, s čime će njegov mandat završiti. Tvrdi da je njezin zahtjev za aktivaciju mandata na stolu kako bi se njega zastrašilo. “Palfi je manipulatorica i to se moglo vidjeti po njezinim jučerašnjim suzama”, rekao je.

Spreman je, kaže, djelovati unutar neke druge političke opcije, a spreman je i potpuno se povući iz politike. Tvrdi da je Živi zid ispunio svoju povijesnu ulogu, da će o njima biti ispisane knjige i članci i da su otvorili mnoge teme, od mirovina, kredita, deložacija i slično.

Nešto ranije Bunjac je na Facebooku objasnio ‘na koji se način provodi diktatura u Živom zidu’. Tu Vam objavu u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Želim objasniti na koji način se provodi diktatura u Živome zidu.

Prema Statutu koji su osmislili Sinčići osobno Skupštinu stranke čini Glavni odbor (5 članova) i predsjednici županijskih organizacija (teoretski 21 član).

Ukupno je znači moguće imati 26 članova skupštine što je samo po sebi nakaradno, osobito za stranku koja se deklarativno zalaže za direktnu demokraciju.

Gospođa Palfi je putem sebi podobnog glavnog tajnika blokirala svaki pokušaj osnivanja županijskih organizacija, što znači da skupštinu čini samo pet ljudi, članovi GO.

Pernar i ja smo udaljeni od gotovo bilo kakvog odlučivanja, a za odluke GO smo ne rijetko saznavali iz medija.

Kako je to moguće?

Tako što bračni par Sinčić i Lukanić čine “kvorum” Glavnog odbora, a ujedno i “kvorum” Skupštine Živoga zida!

Tri čovjeka, ustvari jedna žena, imaju apsolutnu vlast u stranci, a nakon izbornog potopa i propasti referenduma odlučili smo reći – dosta!”, napisao je.

Komentiraj