BUNJAC ‘Korupcija u Hrvatskoj nije nastala slučajno, za nju su prije svega zaslužni HDZ i Tuđman’

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Živoga zida Branimir Bunjac danas se putem svojeg Facebook profila očitovao o izboru novog ravnatelja HRT-a, Kazimira Bačića.

Njegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Zlatko Hasanbegović je danas, u trenutku iskrenosti, priznao da HDZ-ovci sve do dana glasanja nisu znali tko je kandidat za ravnatelja HRT-a.

Jednostavno je stigla naredba:”Glasajte!”, a da zastupnicima nitko nije objasnio po čemu je bivši ravnatelj loš, a novi dobar.

I što se dogodilo? Svi su poslušno glasali!”

Upravljanje Hrvatskom

“Ova priča na najjezovitiji mogući način pokazuje kako HDZ (a nažalost i SDP) upravljaju Hrvatskom. U upravna tijela javnih tvrtki i ustanova biraju se POSLUŠNICI, koji dižu ruke, a da pritom niti što prigovaraju, a niti uopće znaju u čemu je riječ!

Vjerujem da ste i vi barem jednog čuli nekog lokalnog ravnatelja, predsjednika ili moćnika kako se hvali da je svoj Upravni ili Nadzorni odbor – “kupio”!

Najgore je od svega toga, što postoje vijećnici u tijelima uprave koji čak ne dobijaju nikakav novac ili beneficije, ali i dalje zbog nekakvog imaginarnoga straha odnosno nade u buduću dobit, pristaju biti kotačić u moćnome stroju KORUPCIJE na svim razinama.

Da, dobro ste pročitali – korupcije”.

Koruptivni stroj

“Jer svaki onaj čovjek koji ne želi misliti svojom glavom, koji ne želi steći znanje, koji svakodnevno ne preispituje svoju savjest, a istovremeno donosi odluke u tijelima vlasti, ne može se nazvati nikako drugačije nego dijelom koruptivnoga stroja.

Korupcija u Hrvatskoj nije nastala slučajno.

Za nju su prije svega zaslužni HDZ i prvi predsjednik Franjo Tuđman.

Do danas korupcija ne samo da nije iskorijenjena, nego je u državi stvorena takva loša atmosfera da nerijetko čak i pošten čovjek upadne u njezine ralje.

Zadatak Živoga zida biti će preokrenuti ovaj trend pod svaku cijenu. Po tome ćete nas prepoznavati”, stoji u objavi.

Komentiraj