BULJ “Vučić promovira velikosrpsku politiku, gore nego Milošević”

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Saborski zastupnici Mosta Miro Bulj i Vlado Marić održali su u ponedjeljak konferencju za novinare zbog jučerašnjih izjava srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji je, podsjetimo, izjavio kako u Kninu nikada nije bilo šahovnice te kako je Slobodan Milošević bio veliki lider.

Mostovci su konferenciju za novinare održali na kninskoj tvrđavi. Bulj je Vučića nazvao ‘četnikom koji je svojim porukama pokazao pretenzije na Hrvatsku’. “Vučić promovira velikosrpsku politiku u najgorem obliku, gore nego zločinac Milošević”, kazao je Bučlj.

Dodao je kako je Vučić iste izjave davao i u Glini. “Tada je bio četnik početnik, pomoćnik četniku Šešelju. On je danas predsjednik Srbije i govori da se u Hrvatskom Kninu nikad nije vidjela hrvatska zastava, kako on voli kazati šahovnica, što je apsolutno morbidna neistina i mi smo ovdje kao Most, to jest kao savjet za branitelje Mosta, došli poslati poruku ne samo četniku Vučiću, nego i hrvatskim vlastima i Perdsjednici i premijeru i njegovom koalicijskom partneru Miloradu Pupovcu. Činjenice su jasne, velikosrpska politika u obliku Aleksnadra Vučića na najmorbidniji način upire u teritorij i želi napraviti sukobe sprskog i hrvatskog naroda na ovim područjima bez obzira što ljudi ovdje teško žive i bez obzira što je 9 tisuća Srba branilo RH u postrojbama hrvatske vojske, HOS-a i MUP-a”, rekao je Bulj.

Vučiću je poslao poruku kako je Knin bio, i bit će, hrvatski. “Ostavi se Hrvata. I šaljem poruku premijeru koji šuti umjesto da je već prekinuo sve diplomatske odnose sa Srbijom zbog ovih pretenzija. On se dodvorava Miloradu Pupovcu koji i nedavno na Dan pobjede nije bio ovdje nego u Bačkoj Palanci s Vučićem na četničkom derneku. I Predsjednica RH kao vrhovna zapovjednica, kao suodgovorna u vanjskoj poltici nije se očitvala, a znate zbog čega, jer je ona tom četniku prostrla crveni tepih, tome zločincu, i to je morbidno žalosno i bolno da se u Hrvatskoj vodi takva politika dodvoravajući se nekakvom četniku”, poručio je Bulj.

Vučićev govor komentirao je i Vlado Marić, predsjednik mostovog odbora za branitelje.

“Mi ćemo poslati poruku da je dosta više, Vučiću i vučićima, da se okane Hrvata, da nas puste na miru jer ako bude nastavio i dalje mi ćemo morati opet posegnuti za određenom Olujom, a onda ne znam gdje ćemo stati”, rekao je Marić, kako prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj