Mostov zastupnik Miro Bulj, kojega je zajedno s Božom Petrovim bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko tužio za klevetu, ustrajno je u petak pozivao saborske kolege da mu skinu imunitet kako bi mu se moglo suditi.

Pozivam vas da mi skinete imunitet, kao što pozivam sve koji su glasovali za predstečajnu nagodbu da me tuže, rekao je Bulj na kraju višesatne, burne rasprave u kojoj su iz sabornice udaljeni, odnosno iznijeti Ivan Pernar (AD) i Ivan Sinčić (ŽZ).

Bulj je time ciljao na SDP iz kojeg su ga prozivali za licemjerje, spočitavajući mu da kritizira partnerski HDZ, a onda petkom glasuje za njegove prijedloge.

Predstečajne nagodbe veća su pljačka od privatizacije, tu ste pomogli svojim sudrugovima, uzvatio je Bulj SDP-ovu Gordanu Marasu koji je više puta skandaloznim nazvao to što se zastupnici Mosta i HDZ-a optužuju za kriminal, a zajedno vode državu.

Karamarko je tužio Bulja i Petrova zbog izjava da je “Karamarko smijenjen jer je uhvaćen u kriminalnim radnjama”, odnosno da su “to političke elite koje su izdale nacionalne interese štiteći Karamarka, Sanadera i sve pljačke koje su se ranije događale”. On drži da su time iznijeli neistine koje mogu štetiti njegovoj časti i ugledu.

“No pasaran, mi vas ne damo, vas ušutkati bila bi grehota”, poručio je Bulju SDP-ov Tomislav Saucha tvrdeći kako je on jedini u sabornici koji može onima kojima treba, a to je HDZ, reći ono što im ide, a biti s njima u koaliciji.

I Nikola Grmoja (Most) poručuje Bulju da neće glasovati za skidanje imuniteta. Poštujem vaš poziv, ali radi slobode zastupničkog govora to neću učiniti, rekao je Grmoja i SDP-u poručio da Bulj ima svoj stav i nitko mu ne može oduzeti poštenje.

Grmoja je ocijenio da je SDP raspravu o skidanju imuniteta pokušao pretvoriti u farsu u kojoj se željelo pokazati da Karamarkova tužba ima veze s funkcioniranjem Vlade. Mi smo u Vladi, vidjet ćemo kako će funkcionirati, imamo svoje stavove, ističe Grmoja.

Sabor je raspravu o skidanju imuniteta Petrovu i Bulju zaključio u petak pred malobrojnim zastupnicima, a glasovat će se naknadno. Nadležno Mandatno-imunitetno povjerenstvo protiv je skidanja imuniteta jer se radi o privatnoj tužbi.

Sabor nastavlja zasjedanje u srijedu.

Komentiraj