BULJ: “Snimke iz Nacionala su mi dokaz, tražit ću smjenu župana Bobana”

Miro Bulj, Mostov  saborski zastupnik i vijećnik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, zatražit će smjenu splitsko dalmatinskog župana Blaženka Bobana zbog namještanja natječaja prilikom lanjskog izbora ravnatelja dalmatinskog Doma zdravlja, potvrdio je Nacionalu u srijedu poslijepodne  zastupnik Bulj. Nekoliko sati ranije Bulj je u  raspravi u Saboru govoreći o političkom kadroviranju u režiji HDZ-a kao primjer naveo upravo dalmatinski Dom zdravlja pri čemu je citirao Nacional koji je u ovotjednom broju , objavljujući i na portalu skandalozni tonski zapis razgovora glavnih aktera priče o natječaju,  razotkrio ovaj slučaj.

U izjavi za Nacional Bulj je dodao kako su tonski zapisi koje je objavio Nacional samo potvrda i dokaz onoga o čemu on već godinama govori. “Neprestano ukazujem na devastaciju kvantitete i kvalitete zdravstvene zaštite posebno u mjestima udaljenijim od Splita, lošu organizaciju primarne zdravstvene zaštite, nebrigu o specijalizacijima i niz drugih propusta za koje odgovornim smatram bivšeg dugogodišnjeg  ravnatelja Doma zdravlja Dragomira Petrica kojemu je zaštitnik bio župan Boban.” – rekao je Bulj.

O dogovorima  i kadroviranju  dalmatinskih čelnika HDZ-a, šefa županijskog HDZ-a Ante Sanadera i župana Bobana, u toj ustanovi  Nacional je pisao u dva navrata donoseći i tonske zapise razgovora istaknutih damatinskih HDZ-ovaca o vodećim ljudima stranke u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su u ovom slučaju pokazale razmjere političkog utjecaja vrhuške dalmatinskog HDZ-a u Domu zdravlja. Tolikog da su tada izazvale smjenu trojice članova Upravnog vijeća te ustanove, također članova HDZ-a,  samo da bi se spasio Petric koji je nakon poništenog natječaja ostao v.d. ravnatelja sve do prije mjesec dana.

“Tražim smjenu župana zbog namještanja natječaja prilikom lanjskog izbora ravnatelja Doma zdravlja, ali ne samo zbog toga. Tu je i zataškavanje i izbjegavanje provođenja revizije poslovanja Doma zdravlja od strane vanjskog revizora unatoč tome što je o tome postojala odluka Upravnog vijeća , tu su i kaznene prijave protiv Petrica i njegova tadašmnjeg pomoćnika, a sada ravnatelja Doma zdravlja Marka Rađe . I na kraju, a zapravo najvažnije, tražim ostavku jer nam zdravstvene usluge nikad nisu bile gore, a teško je vjerovati da će se bilo što promijeniti i poboljšati jer je sada ravnatelj čovjek koji je Petricu bio pomoćnik, a bivši je ravnatelj postao njegovim pomoćnikom, dakle, samo su se izrotirali.” –  rekao je Bulj. Podsjeto je i na slučaj Zlatni rat zbog kojega je odstupio bivši splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja čiji je propust s natječajem, smatra Bulj, bio manje štetan od ovoga što Boban kadroviranjem  čini u regionalnom Domu zdravlja.

 

Komentiraj