Patrik Macek/PIXSELL

Bulj prozvao Petrovića da je “preko svojih veza” u Upravu INA-e gurao MOL-ove ljude

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj odgovorio je u četvrtak putem facebooka na priopćenje bivšeg člana Uprave INA-e, sadašnjeg MOL-ova konzultanta Josipa Petrovića, prozivajući ga, među ostalim, da je “preko svojih veza inzistirao da se u Upravu INA-e imenuju članovi koji bi odgovarali MOL-u”.

Bulj je pritom pozvao MOL-ovog konzultanta Josipa Petrovića da javno objavi posluju li njegova tvrtka, MOL, ili tvrtke u MOL-ovom vlasništvu s tvrtkama u vlasništvu hrvatskih političara ili članova njihove uže obitelji.

„Neka javno objavi popis i usluge, te objasni način na koji je osobno u tome sudjelovao!“, zatražio je Bulj od Petrovića, kojeg je potpredsjednik Vlade Božo Petrov dan ranije prozvao da kao konzultant MOL grupe radi protiv hrvatskih interesa.

Bulj je također odbacio Petrovićeve tvrdnje da su ugroženi on i njegova obitelj. „To nije istina, MOL njegove usluge izdašno plaća, a jedan od članova njegove obitelji zaposlen je i dobro plaćen u toj firmi. Za razliku od njega i njegove obitelji koji žive u blagostanju, istinski su ugroženi zaposlenici Rafinerije u Sisku, koju njegov klijent MOL odbija obnoviti i namjerava zatvoriti“, napisao je Bulj.

Za Petrovićeve tvrdnje da je MOL-u predlagao dogovor s hrvatskom Vladom kao najbolju opciju, Bulj kaže: „Kakav je dogovor predlagao vidi se po tome da je MOL prvi pokrenuo spor pred arbitražnim sudom u Washingtonu, a MOL je odbio hrvatski prijedlog da se međusobno ne pokreću arbitražni sporovi?“.

Petrović je u srijedu odbacio tvrdnje Bože Petrova da kao konzultant MOL grupe radi protiv hrvatskih interesa, dok je za prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kazao da ih veže poznanstvo “iz sportskih dana”.

 

  • Šef Mosta Petrov u utorak je, komentirajući spekulacije o preslagivanju u vladajućoj koaliciji, prema kojima više u njoj ne bi bilo mjesta za Most, ustvrdio da se sve vrti oko Ine te poručio da Most nije kočničar, ali da nekim interesnim skupinama ne odgovara red.

 

Petrov je kasnije objasnio da je mislio na određene ljude koji se javno hvale kako su u dobrim odnosima s određenim ljudima koji su danas u Vladi. „Mogu otvoreno reći, to je gospodin Petrović. On je javno na suđenju Sanaderu rekao da je on konzultant MOL-a. Dakle, radi za drugu državnu stranu tvrtku, ne radi za interese hrvatske tvrtke. I onda se on javno hvali kako je dobar s Karamarkom. Jako su mi to čudne stvari“, rekao je Petrov u razgovoru za RTL Direkt.

Nakon toga uslijedila je reakcija i samog Petrovića koji je naveo da se sve što je napravio odnosilo na to da je predlagao svom klijentu MOL-u dogovor s hrvatskom Vladom kao najbolju opciju.  Dodao je i da je na sudu “svjedočio o jednom događaju o kojem je upoznata cijela hrvatska javnost” te da mu je dužnost bila govoriti istinu.

“Ako to u ovom trenutku nekome na političkoj sceni ne odgovora, molim ih da moje ime ne upotrebljavaju za takvu vrstu političkog razračunavanja. Ovom hajkom ugroženi smo moja obitelj i ja. Gospodina Petrova niti poznajem, niti sam s njime ikada razgovarao”, kazao je Petrović.

Komentiraj