Bulj: Pozivam DORH da provjeri financijsko stanje u Jadroliniji

Nel Pavletic/PIXSELL

Nositelj liste Mosta  u 9. izbornoj jedinici Miro Bulj pozvao je u petak Državno odvjetništvo (DORH)  da provjeri financijsko stanje u Jadrolinija zbog, kako je rekao, 67 milijuna kuna preplaćene potpore toj  brodarskoj tvrki.

“Tu smo u Jadroliniji zbog 67 miljuna kuna preplaćene potpore Jadrolinije, a oštećen je i  državni proračun. To je kazala Agencija za obalni i linijski promet koja je poslala izvješće Jadroliniji da je dužna oko 67 milijuna kuna. O tome su upoznati i ministri Butković, Kliman i Marić,” rekao je Bulj na konferenciji za novinare u splitskoj Gradskoj luci.

Naglasio je i važnost Jadrolinije za nacionalne interes Hrvatske. “Ta tvrtka godišnje ostvaruje promet od 850 milijuna do milijardu kuna”, poručio je.
“Pozivamo DORH i Ured državne revizije da provjere podatke (o preplaćenoj potpori) jer je oštećen proračun. Treba ustanoviti na koji se način trošilo, gdje se usmjeravao i gdje će završiti taj novac. Želimo u Jadroliniji spriječiti slučaj INA-MOL, jer se u cijelu priču želi uključiti  strateškog partnera iz Estonije,” kazao je Bulj.

Komentiraj