Bulj Plenkoviću: “Znam da imate velike probleme, EU demontira vas i vašu Gabi”

Hrvatski sabor u srijedu je ‘aktualnim prijepodnevom’ počeo je redovito proljetno zasjedanje i 10. sjednicu.

Zastupnik Mosta Miro Bulj uputio je pitanje premijeru Andreju Plenkoviću. Poštovani premijeru, znam da imate velike probleme. Demontiraju vas europske institucije, OLAF provjerava vašu Gabi. Dolazimo do granice od 12 kuna s cijenom goriva. Pada cijena barela, a u Hrvatskoj raste cijena goriva. Trebali ste smanjiti trošarinu, a vi ste zamrznuli cijene i sad ste omogućili da ono što su trgovci izgubili tijekom zamrzavanja nadoknade sad nakon odmrzavanja”, rekao je Bulj.

“Hvala, zastupniče Bulj, kad ću ići na Europsko vijeće, uzet ću vas da mi tamo pokažete tko je tko i s kim treba. Ili da vas Božinović povede kao antivaksera. Udružujete se s krajnjom ljevicom, a glumite desnicu. Sami šapućete da ste falili. Sad skupljajte potpise, skupljajte ih još, može i do 2023.”, odgovorio mu je Plenković.

Za povredu Poslovnika potom se javila Marija Selak Raspudić. “Premijer je nervozan, mislim da je to zato što je gladan. U zadnje vrijeme stalno spominju salamu. Mi iz Mosta ćemo vam rado kupiti 10 dkg parizera da ne budete gladni”, rekla je.

Bulj je premijeru odgovorio da antivakseri nisu bili tema. “Tema je da smo pali ispod četiri milijuna stanovnika”, zaključio je.

Komentiraj