BULJ ‘Plenkovićeva izjava o Domovinskom ratu je neprihvatljiva’

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Savjet za branitelje Mosta NL poručio je u sijedu kako smatra skandaloznom i neprihvatljivom izjavu premijera Andreja Plenkovića “koji je na Dubrovnik Forum 2018. govoreći o Domovinskom ratu rekao da je ‘Važno zadržati stabilnost i paziti da se neki sukobi koji su ovdje postojali 15, 20, 25 godina više nikada ne otvore'”.

Premijera poziva da objasni hrvatskoj javnosti, a posebno obiteljima poginulih, nestalih i svim stradalnicima Domovinskoga rata o kakvim se to “nekim sukobima” radi.

“Žalosno je da jedan predsjednik hrvatske Vlade, na tako važnom Forumu ne koristi priliku naglasiti kako je na Hrvatsku u Domovinskom ratu izvršena velikosrpska agresija i da još i danas nosimo ožiljke i trpimo posljedice te agresije. Umjesto da inzistira na ratnoj odšteti, premijer bešćutno sugerira kako nije niti bilo Domovinskog obrambenog rata nego ‘nekih sukoba'”, navodi Savjet.

Premijera “podsjeća” da je Hrvatska u Domovinskom ratu imala preko 15.000 vojnih i civilnih žrtava i preko 200.000 srušenih stambenih objekata, da su stotine tisuća Hrvata izbjegle i prognane.

“Unatoč svemu, nadamo se da ipak ne misli da je u Hrvatskoj bio građanski rat umjesto Domovinskoga obrambenog rata“, ističe Mostov Savjet za branitelje i predsjednik Vlado Marić.

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj naglašava kako su se javili brojni hrvatski branitelji i građani koji s nevjericom i zabrinutošću komentiraju riječi predsjednika Vlade.
“Nama u Savjetu za branitelje Mosta je, za razliku od nekih, itekako stalo do mišljenja svakog hrvatskog branitelja i stradalnika, kao i građana koji ne zaboravljaju, čuvaju i poštuju vrijednosti Domovinskoga rata. Zbog njih, nas samih i budućih generacija nemamo pravo šutjeti niti tolerirati neprihvatljivu i skandaloznu izjavu Andreja Plenkovića predsjednika Hrvatske Vlade“, rekao je Miro Bulj, priopćeno je iz Mosta NL.

Komentiraj