Bulj i Bobeta nezadovoljni: “Odgovor Stožera ne može se primjenjivati u specifičnim uvjetima”

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj i načelnik sinjskog Stožera Civilne zaštite Denis Bobeta u petak su ponovno zatražili ukidanje zabrane rada ugostiteljskih objekata nakon ponoći u danima Alke i Velike Gospe. Poručili su da ne prihvaćaju negativan odgovor Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

“Stožer civilne zaštite Grada Sinja i Grad Sinj ne prihvaćaju negativan odgovor Nacionalnog stožera civilne zaštite na naše traženje produljenja radnog vremena u Gradu Sinju u danima Alke i Velike Gospe”, rekao je Denis Bobeta.

Dodao je da je odgovor Nacionalnog stožera ‘općenit’ te da se kao takav ne može primjenjivati u specifičnim uvjetima koji se događaju za vrijeme velikih sinjskih manifestacija kada Sinj posjeti više od 150 tisuća ljudi.

“Zbog očuvanja zdravlja naših gostiju i domicilnog stanovništva kojima su dani Alke i Velike Gospe iznimno važni, kako zbog egzistencijalnih razloga tako i zbog očuvanja tradicijske kulture, tražimo da u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalni stožer promjeni odluku o ograničavanju radnog vremena”, poručio je gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Još su jednom od Stožera zatražili da, zbog specifičnosti situacije u Sinju, dozvoli rad ugostiteljskim objektima u skladu s epidemiološkim mjerama do tri sata ujutro i to da se spriječi ‘nekontrolirano okupljanje na raznim mjestima, parkovima, ulicama i sl. koji će se događati’.

Također, zatražili su da se ta odluka počne primjenjivati danas pa sve do završetka svečanosti proslave Velike Gospe za sve ugostiteljske objekte, restorane i druge objekte u Sinju.

Komentiraj