BULJ “Hrvati se ponašaju kao u filmu “Glup, gluplji, najgluplji””

HINA/ Dario GRZELJ/

Saborski bzastupnici komentirali su u srijedu jučerašnji poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović srbijanskom kolegi Aleksandru Vučiću.

“Nije problem suradnje dva naroda nego problem hrvatske vanjske politike i tko ju vodi. Tjednima se šalju note, Dačić radi prezentaciju Jasenovca i Hrvate proglašava kako proglašava, a Hrvati se ponašaju kao u filmu “Glup, gluplji, najgluplji””, izjavio je saborski zastupnik mosta Miro Bulj.

Dodao je kako kako ga odnos predsjednice i Vučića podsjeća na onaj Jadranke Kosot i Boruta Pahora. “Očito su prekrasni odnosi između Predsjednice i predsjednika Srbije jer on bi morao mnogo znati o zarobljenima koji su tamo ostavili svoje živote, a i vrijeme je da se ispriča. Očekujem od Predsjednice i predsjednika Vučića da se donese rješenje o isplati ratne štete Hrvatskoj u iznosu od 40 milijardi eura. I da se Srbija ispriča”, poručio je.

HDZ-ov Stevo Culej također od Srbije očekuje pomoć oko pitanja nestalih. “Očekujem od srbijanskog predsjednika da kad uđe na Bajakovo pogleda desno prema Tovarniku i neka se sjeti, pošto je danas 20 godina od dana kada je Tovarnik plakao za 48 ubijenih mještana koji su ekshumirani iz zajedničke grobnice. Za ubojstva nitko nije odgovarao kako treba, a ako već srbijanski predsjednik dolazi u Hrvatsku neka pokuša u svojoj Srbiji pronaći podatke za bar jednoga ubijenog u Tovarniku pa da ih donese”, kaztao je.

Zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac kazao je da je došlo do očite nekoordincije Banskih dvora i Pantovčaka, ali i kako je jedino bitno da do susreta dođe kako bi se ‘smirile negativne strasti i zaustavili tonovi neprijateljstva s obje strane’.

“Znamo da se na susretu radi mjesecima, sve je bilo pripremljeno pa ostavljeno za neka bolja vremena, a sada se odlučilo, da se usprkos relativno lošoj atmosferi, napravi rez bez obzira što nosi određene rizike sa sobom, no nosi i smjelost i odgovornost”, poručio je Pupovac.

Komentiraj