Divulje, 22.8.2012.- Arhivska fotografija od 30.8.2007. godine prikazuje kanader koji gasi požar na Kornatima. Ugašen je požar na podruèju Bratiškovaca kod Skradina, a na požarištu su tijekom protekle noæi dežurali pripadnici državne intervenskijske postrojbe (DIP) Šibenik, javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik te DVD-i Skradina i Dubravica, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). foto FaH/ ua

Protupožarne namjenski organizirane snage prvi put u ovogodišnjoj sezoni angažirane u Istarskoj županiji, priopćio je MORH.

Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) upućena su u nedjelju, 12. kolovoza 2018. oko 10,30 sati u akciju gašenja požara na području kod Buja u Istarskoj županiji. Ovo je ujedno i prvi požar u ovoj županiji na kojem su angažirane zračne snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni.

Na požarištu Lokva Rogoznica trenutno se nalaze dva Airtractora AT-802 koji i dalje natapaju i saniraju područje, a provedena je i smjena protupožarnih vodova kopnenih snaga, te se 51 vojnik iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH povlači na odmor u Divulje a 52 pripadnika PP NOS OS RH iz Sinja preuzeli su zadaće na saniranju požarišta.

Kapetan posade na Canadairu CL-415 bojnik Ivica Markač koji je također jutros natapao požarište kod Omiša kazao je kako je situacija na cijelom požarištu mirna i stabilna. „Još su vidljiva pojedinačna izdimljavanja, bacili smo šest vodenih bombi i tamo ostaju još dva Airtractora iz predostrožnosti“, iznio je bojnik Markač.

Komentiraj