Bujas o Katarini Peović: “Iskompleksirana je propalim marksističkim teorijama 19. stoljeća”

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović komentirala je u ponedjeljak u emisiji ‘Oporbeni zarez’ Hrvatskog radija prosvjed poduzetnika i obvezne članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Komentirajući prosvjed poduzetnika, koji je oštro osudila vladajuća većina, Peović je rekla da iza njega stoji opasna udruga koja zagovara liberaliziranje mjera samo u svom sektoru. “Da je do tih poduzetnika koji su organizirali prosvjed, vjerojatno imali bismo stotine zaraženih dnevno. Mislim da je riječ o opasnim političkim stavovima, jer su oni itekako krenuli u političku ofenzivu”, rekla je saborska zastupnica.

Peović: “Udruga Glas poduzetnika opasna je neoliberalna desnica u političkoj ofenzivi”

“Udruzi Glas poduzetnika svi koji rade u javnom sektoru predstavljaju uhljebe, ovo je samo korak prema ofenzivi u koju kreću”, poručila je. Na tu je njenu izjavu oštro reagirao predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas, koji je na Facebooku napisao da je Katarina Peović ‘iskompleksirana propalim marksističkim teorijama 19. stoljeća’.

Njegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Mislio sam ne komentirati marginalne političke čimbenike, no zbog digniteta jedne jake i neovisne Udruge iz civilnog sektora koja predstavlja skoro 16 000 tvrtki i obrta, osjećam se dužnim.

Uostalom, šta reci o jednoj uhljebskoj ekipi, bez dana staza u privatnom sektoru (koja je na “naivnosti” Možemo uletjela u Sabor), baziranoj na ideologiji ekstremne ljevice koja nas poduzetnike i obrtnike smatra “klasnim neprijateljima”, koje prvo treba progresivno oporezivati, onda nam nacionalizirali imovinu po starom i već viđenom modelu, a možda bi nas čak trebalo i po “kratkom postupku”.

Dosta je našim građanima ekstrema bilo s lijeva, bilo s desna, a pogotovo onih koji ne bi ništa radili, stvarali, samo bi tuđe raspoređivali, otimali, u ime naroda naravno…ali za svoj račun! Toliko laži i toliko mržnje prema poduzetnicima i obrtnicima davno nisam vidio u javnom prostoru…do dolaska RF ili ti “KPJ”.

Naravno da je ona poprilično iskompleksirana propalim marksističkim teorijama 19 stoljeća u interpretaciji svog mentora – Kapovića. Ona jednostavno i nema svoj stav, samo je instruirana što i kako reći.

Naravno da je laž da si desno ako si za tržišnu ekonomiju i liberalnu demokraciju (ona koja štiti manjine u svakom kontekstu) i ako želiš manje poreze i regulacije, vise slobode i manje utjecaja države, naravno da je laž da su svi u Javnom sektoru uhljebi, no istina je da su oni u birokratskom segmentu Javnog sektora mahom uhljebljeni… A ona i Ribić se kriju iza produktivnog dijela Javnog sektora, naših sestara, doktora, policajaca, vatrogasaca… koji su potplaćeni bas zbog ovih iznadprosječnih plaća političkih uhljeba.

Ovakav napad političke partije na neovisnu i jaku Udrugu iz civilnog sektora, je samo dokaz njihovog mentalnog sklopa, totalitarističkog u “dobroj staljinističkoj maniri”, stoga, pokažimo joj srednji prst, zajedno.

Slobodno komentirajte, da čujem vaš stav…i zapitajmo se, zar ovakvi uče nasu djecu?”; napisao je Bujas”, napisao je.

 

Komentiraj