Buffon se vratio u Juventus, dočekali ga oduševljeni navijači

Nakon što je prošlu sezonu proveo u francuskom prvaku Paris Saint-Germainu, legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon (41) vratio se u Juventus u čijim redovima je bio čak 17 godina.

Buffon je u četvrtak obavio liječnički pregled nakon čega slijedi potpis jednogodišnjeg ugovora s torinskom ‘Starom damom’.

Bivšeg talijanskog reprezentativca su na ulazu u klupske prostorije dočekali brojni oduševljeni navijači koji nisu zaboravili sve njegove zasluge u torinskom klubu.

“Gigi” ovoga puta ne dolazi kao ‘jedinica’ već kao rezerva Wojciechu Szczesnyem, dok bi treći vratar mladi Mattia Perin trebao napustiti klub.

Legendarni Buffon je počeo karijeru u Parmi, a potom je 2001. preselio u Juventus zadržavši se u Torinu 17 godina. Za Juve je upisao 656 nastupa osvojivši devet naslova talijanskog prvaka, a samo je Alessandro Del Piero odigrao više utakmica u ‘crno-bijelom’ dresu, 705.

Teško je očekivati kako će Buffon dostići Del Piera, međutim mogao bi legendu Milana Paola Maldinija koji je rekorder Serie A sa 647 utakmica. Buffon je do sada u elitnom razredu talijanskog nogometa sakupio sedam nastupa manje.

Zanimljivo, Buffon je već treće besplatno pojačanje Juventusa ovog ljeta nakon Aarona Ramseyja (Arsenal) i Adriena Rabiota (PSG).

Komentiraj