Total fit

TOTAL FIT Kako biti fit na fizičkoj, emocionalnoj i psihičkoj razini

Sunčana Seletković, osnivačica sustava za vježbanje Budi-fit-mama, osmislila je Total fit, program kojim se postaje fit na svim životnim razinama – fizičkoj, emocionalnoj i psihičkoj.

Program traje osam tjedana i svaki je njegov dio pomno osmišljen. Tako je nutricionistkinja Tea Premoša stvorila detaljan plan prehrane s popisom namirnica za nabavku po tjednima. Jelovnik je sastavljen od nutritivno bogatih namirnica koje su lako dostupne i cjenovno prihvatljive, a plan prehrane je koncipiran tako da prati potrebe treninga te istodobno omogućuje topljenje masnih naslaga.

Za žene koje žele očistiti svoj organizam od otrova, nutricionistkinja je osmislila i trodnevni plan detoksikacije.

Na pravilnu prehranu nadograđuje se detaljan plan treniranja s video treninzima. Za svaku skupinu vježbačica, kako početnice, tako i napredne vježbačice, napravljena su po dva treninga tjedno. Jedan se trening odnosi na jačanje mišića, a drugi je kardio trening usmjeren na topljenje masnih naslaga.

Treninzi traju maksimalno 30 minuta, a dio njih troši kalorije čak 48 sati nakon treninga. Time se omogućuje brzo i vidljivo topljenje masnih naslaga te definicija mišića. Pored vježbi za tijelo, Sunčana Seletković pripremila je i trening za opuštanje te vježbe disanja.

“Proljeće je doba kada mnogi od nas u život žele unijeti pozitivne promjene. To me je potaknulo na osmišljavanje programa Total fit. Holistički pristup trenutno je jedan od najvažnijih svjetskih trendova u fitnessu za žene, a posebno majke. Većini žena glavni je motiv za vježbanje dovesti tijelo u dobru formu i lijepo izgledati, ali vježbanje je mnogo više od toga! Biti total fit znači biti zadovoljan samim sobom i svojim izgledom, uspješno se nositi sa svakodnevicom i stresom te u konačnici biti sretan sa svojim životom”, ističe instruktorica fitnessa Sunčana Seletković.

Suncana Seletkovic 2017_1

Za uspjeh u vježbi, ali i životu općenito, neophodna je zdrava emocionalna potpora. Kako bi ju imale i one žene kojima izostaje u najbližoj okolini, Sunčana je osnovala Facebook grupu gdje su žene ženama nadahnuće, motivatorice i srčane saveznice. Zahvaljujući tome žene predanije prate program vježbe i pravilne prehrane, a tu ih očekuju i dodatni savjeti trenerice te nutricionistkinje.

“Prejedanje gotovo uvijek ima izvor u nekoj emociji. Kod nekih je to ljutnja, kod drugih tjeskoba, kod trećih umor… Kako bi žene znale prepoznati što ih sve ograničava pri mršavljenju i kako bi prepreke uspješno svladale, svaki im tjedan šaljem motivacijski video. Uz prave riječi potpore želim im da zaplove punim jedrima naprijed”, rekla je Sunčana Seletković.

Budući da je bitno cijeniti vlastita postignuća, program sadržava i osobni mjerni list. U njega žene upisuju početne i završne mjere. Kada se rezultati vide crno na bijelo u njima se uživa na poseban način.

O Sunčani Seletković:

Sunčana Seletković osnivačica je i kreatorica brenda Budi-fit-mama, sustava koji zaposlenim ženama i majkama pruža podršku da na brz i učinkovit način oblikuju tijelo, izgrade mišiće te sagore višak masnoća i to iz udobnosti vlastita doma. Iako je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu diplomirala ekonomiju, zaljubivši se u fitness, aerobiku te zdravu prehranu, počela je dodatne edukacije pohađati iz tog područja. Među ostalim, u Australiji je završila Institute for Fitness Professionals, a u Gradu Zagrebu je pohađala edukaciju na Fitness učilištu. Autorica je priručnika ’15 minuta dnevno do vitkog tijela’. Danas osmišljava i vodi fitness programe kojima je cilj žene potaknuti da žive aktivnijim i kvalitetnijim životom te da budu zdravije i sretnije.

Suncana Seletkovic 2017 1_4

Suncana Seletkovic 2017 1_5

Komentiraj