Buckinghamska palača ima posebnu sobu za kino projekcije, ali zaposlenicima nije dozvoljeno gledati ‘Krunu’

Počela se emitirati četvrta sezona Netflixove uspješnice ‘Kruna’, ali čini se da ju kraljevsko osoblje neće moći gledati

Već se dugo šuška da Buckinghamska palača ima tajno kino kako bi osoblje palače moglo uživati u privatnim projekcijama. Tu je glasinu nedavno potvrdila novinarka BBC-a Emily Maitlis, koja je posjetila palaču prošle godine kako bi intervjuirala princa Andrewa. Ipak, čini se da postoji naslov koji zaposlenici palače ne smiju gledati.

Dok je Maitlis prolazila palačom nakon razgovora, južni salon palače pretvarao se u kino. “Radnici reansformiraju pod. Na minutu se čini kao da se spušta željeznička pruga”, kazala je i dodala da su joj objasnili da se radi o kinu u kojem se taj dan prikazivala ‘Judy’, film o Judy Garland, za kojeg je Renée Zellweger 2019. godine dobila Oscara za najbolju glumicu.

Maitlis je svoju sugovornicu pitala gledaju li nedjeljom ‘Krunu’, Netflixovu seriju o kraljevskoj obitelji. “Prošli tjedan smo gledali ‘Downton Abbey’. Ovdje ne gledamo ‘Krunu'”, odgovorila joj je, kako prenosi Business Insider.

U Velikoj Britaniji već se četiri godine, koliko sezona serija zasad ima, vodi debata o tome gleda li kraljevska obitelj ovu hit seriju Netflixa. Prema riječima kraljevskog biografa Roberta Laceyja, kraljevska ju obitelj odbija gledati jer je serija preblizu stvarnosti. Raniuje je za Radio Times izjavio da kraljevska obitelj poriče da gleda seriju. “To je možda zato što mašta može prenijeti istinu na način na koji same činjenice ne mogu”, rekao je pa nastavio:

“Rekao bih da je ‘Kruna’ najbliža stvarnoj interpretaciji stvarnosti kraljevskog života. To nije dokumentarac, ali postoji ogroman tim povijesnih istraživača koji intenzivno ‘kopaju’ po svakom detalju kako bi bili sigurni da se ono što gledatelji vide, osjećaju i misle – čini ispravnim”.

Posljednju sezonu serije kraljevski stručnjaci uvelike su kritizirali zbog netočnosti u prikazu ljubavnog trokuta između princa Charlesa, princeze Diane i vojvotkinje od Cornwalla, nekada znane kao Camille Parker-Bowles.

“Charles se u ranim danima doista trudio da olakša Diani. Emisija je jednostrana. Kuća Windsor pretvorena je u hrpu ljudi koji uništavaju pojedince koji im se ne pokoravaju, a to nije pošteno”, izjavio je kraljevski povjesničar Hugo Vickers, inače autor knjige ‘The Crown Dissected’.

Ipak, britanski mediji prenose da vojvotkinja od Cornwalla nije uvrijeđena načinom na koji je prikazana u seriji. “Pretpostavljam da će nove epizode gledati s čašom crnog vina u ruci. Gledala je prošle sezone. Ima predivan smisao za humor i ovo joj neće nimalo smetati”, rekao je izvor blizak Camilli za Vanity Fair.

Komentiraj