Bruxelles: Park u blizini rodne kuće Audrey Hepburn nosi njeno ime

Screenshot YouTube

Američka filmska zvijezda Audrey Hepburn dobila je svoju zvijezdu na slavnom holivudskom bulevaru, a od srijede njezino ime nosi i park u belgijskoj prijestolnici nedaleko od kuće u kojoj je rođena 1929. godine.

Na ulazu u “Park Audrey Hepburn” postavljena je brončana bista s njezinim likom, odljev poprsja koje je 90-ih postavljeno u Arnhemu (Nizozemska) odakle potječe glumičina obitelj po majčinoj liniji.

“Sada postoje dvije biste u dva grada u kojima je provela djetinjstvo”, rekao je njezin sin Sean Hepburn Ferrer koji je nazočio inauguraciji parka na dan kada bi filmska zvijezda, koja je umrla 1993., napunila 93 godine.

Filmskog Oskara Hepburn je dobila kao 23-godišnjakinja za ulogu princeze u filmu “Praznik u Rimu” s Gregoryjem Peckom, a pamti se i po ulogama u filmu “Doručak kod Tiffanyja”, “Šarada”, “Ljubav poslijepodne”, “My Fair Lady”. Bila je i ikona mode i zaštitno lice modne kuće Givenchy, a u poznijim godinama posvećena humanitarnom radu.

Audrey Hepburn, pravim imenom Audrey Ruston, rodila se 4. svibnja 1929., u kući na broju 48. ulice Keyenveld u briselskoj četvrti Ixelles.

Njezina majka bila je iz nizozemske aristokratske obitelji, a otac Britanac koji je radio za belgijsku podružnicu Engleske banke.

Prve godine života provela je u Bruxellesu, a zatim, pošto je otac napustio obitelj, s majkom je živjela u Arnhemu tijekom rata, kazao je Sean Hepburn Ferrer, sin rođen 1960. u braku s američkim filmskim glumcem Melom Ferrerom.

Danas filmski producent nastanjen u Italiji, Sean Hepburn Ferrer ističe važnost koju je njegova majka pridavala svojoj ulozi ambasadorice UNICEF-a zadnjih godina života (od 1988. do 1993).

Brončanu skulpturu izradio je na zahtjevi obitelji nizozemski umjetnik Kees Verkade nakon smrti Audrey Hepburn.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]