Brutalni ubojica švedske novinarke pokušao pobjeći iz zatvora

Peter Madsen, danski ubojica švedske novinarke Kim Wall, koji je 2018. osuđen na doživotni zatvor zbog tog ubojstva iz 2017., uspio je danas pobjeći i prijetiti navodnom bombom, ali je uhićen nakon što su ga opkolili policijski specijalci, objavio je BBC.

Opasan remenom za koji je tvrdio da je bomba, oko deset sati uspio je pobjeći izvan zatvorskih zidina, ali ubrzo je snimljen kako sjedi na tlu pokraj ceste nedaleko od zatvora. Opkolio ga je velik broj policajaca i specijalaca s psima i dugim cijevima, pa je ubrzo uhićen.

U travnju 2018. proglašen je krivim zbog ubojstva i mučenja 30-godišnje švedske novinarke Kim Wall, koja ga je 2017. došla intervjuirati na njegovoj podmornici u luci u Kopenhagenu. Osuđen je na doživotni zatvor, a danska javna televizija objavila je kako ta kazna najčešće traje sedamnaest godina.

Madsen je prvo negirao da je ubio novinarku, ali je priznao da je raskomadao njezino tijelo i bacio u more u kolovozu 2017. Rekao je sudu da je umrla od gušenja na palubi, do čega je došlo nesretnim slučajem. Kim Wall bila je poznata novinarka koja je izvještavala s mnogih mjesta na više kontinenata, a intervju s Madsenom trebao je biti njezin posljednji zadatak prije selidbe u Kinu s partnerom.

Tužitelji na suđenju su tvrdili da je Madsen unaprijed isplanirao ubojstvo, jer je pilu, nož, plastične vezice i utege ponio sa sobom na podmornicu.

Raskomadano tijelo ubijene pronađeno je u moru 21. kolovoza 2017. godine, 11 dana nakon što ga je intervjuirala u podmornici.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner