Bruno Marić postao kontrolor suđenja, Gabrilo, Mlakar, Križarić i Frković više ne sude Prvu HNL

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Goran Gabrilo, Dalibor Mlakar, Igor Križarić i Željko Frković više nisu na listi sudaca za Prvu i Drugu HNL za jesenski dio sezone 2019./20. ,  a novo ime na listi kontrolora je Bruno Marić. Marić je, podsjetimo, nedavno dao ostavku na mjesto instruktora za VAR koji HNL uvodi ove godine, a prema nekim medijskim izvorima bila je to “žrtva” za boljitak hrvatskog nogometa. Ipak, Marić je ostao raditi na tom projektu.

Lista sudaca je s ukupno 28 imena iz prošle sezone koja su podijeljena u elitnu, prvu i drugu skupinu (talent program) smanjena na 24 suca. Na njoj nema novih imena, ali su Ante Čuljak, Dario Kulušić i Ivan Župan napredovali iz druge u prvu skupinu sudaca.

Naknade sucima HT Prve lige ostaju iste kao što su bile i lani, glavnom sucu će tako pripasti 2.800, pomoćnom 1.800, dodatnom 1.100, a četvrtom 700 kuna po utakmici.

Kada je u pitanju lista pomoćnih sudaca ona je ostala na brojci od 26 arbitara koliko ih je bilo i u prethodnoj natjecateljskoj godini. U elitnoj skupini pomoćnih sudaca više nisu Miro Grgić, Igor Krmar i Tomislav Petrović dok su u nju napredovali Vedran Đurak, Kruno Šarić i Marjan Tomas. U prvoj pak skupini više nisu Krunoslav Ambrinac i Davor Kožarec dok su u nju uvršteni Ivan Janić (Ilok), Dino Knez (Osijek), Anto Marić (Zagreb), Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Luka Pajić (Rijeka).

Lista kontrolora suđenja je povećana na 18 službenih osoba. Prvoj skupini više ne pripada Dragutin Karlo Poljak koji je degradiran u drugu skupinu, a novi kontrolor je Bruno Marić. Kontrolori po utakmici Prve HNL imaju naknadu od 1.100 kuna. Na listi delegata koji također po utakmici Prve HNL zarađuju 1.100 kuna  su 32 imena.

Određene su i osobe koje će voditi natjecanje, a riječ je o povjereniku Josipu Breznom, disciplinskom sucu Alanu Klakočeru, povjereniku za suđenje Alenu Gereku, povjereniku za određivanje kontrolora suđenja Anti Kulušiću te povjereniku za sigurnost Miroslavu Markoviću.

Kotizacija klubovima HT Prve lige za iduću natjecateljsku godinu iznosi 450.000 kuna.

Komentiraj